Menu
 

Sestdien Latvijā atklāti 22 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi (papildināta)

  • Autors:  LETA
Grafika - LETA Grafika - LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 22 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie jaunākie dati.

SPKC pārstāve Ilze Arāja aģentūru LETA informēja, ka centra rīcībā esošā informācija liecina, ka deviņi saslimušie inficējušies no zināmiem infekcijas avotiem.

Četras personas inficējušās ārzemēs - Nīderlandē, Ukrainā un Grieķijā, divi saslimušie pēdējā laikā bija kontaktējušies ar kādu no ārzemēm, savukārt par pārējām personām inficēšanās apstākļi vēl tiek skaidroti un turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana.

Nedēļas nogalē inficēšanās ar Covid-19 atklāta otrajā Latvijas hokeja klubā - karantīnā jau atradās Rīgas "Dinamo", bet tagad saslimšanas gadījumi atklājušies arī Daugavpils "Dinaburgā". Abas komandas gan spēlē dažādās līgās. Pašā Daugavpils klubā aģentūrai LETA ziņoja par četriem saslimušajiem, savukārt pēc SPKC informācijas tādi esot trīs.

No vakar atklātajiem Covid-19 gadījumiem visvairāk fiksēti Rīgā - tur saslimušo skaits pieaudzis par desmit, un kopumā galvaspilsētā ir 148 aktīvi gadījumi.

Jūrmalā un Olaines novadā saslimušo skaits katrā palielinājies par trim cilvēkiem un tajā pašlaik ir attiecīgi 16 un 19 saslimušie. Daugavpilī atklāti divi jauni Covid-19 gadījumi, bet kopumā pilsētā reģistrēti 30 inficētie. Tāpat jauni saslimšanas gadījumi reģistrēti Valmierā un Babītē.

Pagājušajā diennaktī veikti 1660 Covid-19 testi, no kuriem slimība atklāta 1,3% gadījumu. SPKC pārstāvji ir uzsvēruši, ka būtiska robeža šim rādītājam ir 3%, kura pārsniegšana liecina, ka slimība valstī izplatās nekontrolēti.

Kopumā līdz šim Latvijā ir veikti 310 832 izmeklējumi un inficēšanās ar Covid-19 laboratoriski apstiprināta 1676 personām.

Pašlaik par Covid-19 pārslimojušām tiek uzskatītas 1304 personas jeb 78% no reģistrētajiem inficētajiem. Savukārt aktīvi ir 336 saslimšanas gadījumi.

Latvijā ir mirušas 36 ar Covid-19 inficētas personas jeb 2,15% no reģistrētajiem inficētajiem.

Pēc Nacionālā veselības dienesta datiem, pēdējās diennakts laikā stacionēti divi pacienti ar Covid-19, neviens no slimnīcām nav izrakstīts, līdz ar to kopumā stacionāros ārstējas septiņi pacienti - visi ar vidēji smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāriem izrakstīti 226 pacienti, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.