Menu
 

Mediķu arodbiedrība neizpratnē par nozares darba samaksas paaugstināšanas neiekļaušanu NAP2027

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) pauž neizpratni par to, kāpēc Veselības ministrija (VM), gatavojoties Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2021.-2027.gadam (NAP2027) definēto rīcības virzienu izpildei, nav plānojusi darba samaksas paaugstināšanu nozarē, aģentūru LETA informēja arodbiedrības darba koordinētāja Inga Rudzīte.

Šādu problēmu LVSADA konstatēja, 25.septembrī iepazīstoties ar VM sūtīto Sabiedrības veselības pamatnostādņu 2021.-2027.gadam projektu. Tā pavadvēstulē ir teikts, ka projekts detalizē NAP2027 definētos rīcības virzienus.

Saeimas paziņojumā "Par NAP2027" 2.jūlijā ir uzsvērts, ka, apstiprinot plānu, Saeima cita starpā aicina Ministru kabinetu neatliekami pastiprināt pasākumus cilvēkresursu piesaistei valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sektorā, palielinot valsts budžeta finansējumu veselības aprūpei, tai skaitā darba samaksu ārstniecības personām.

To paredz arī NAP2027. Taču VM atsūtītajā Sabiedrības veselības pamatnostādņu 2021.- 2027.gadam projektā par darba samaksas paaugstināšanu veselības aprūpes darbiniekiem laikā no 2021. līdz 2027.gadam nav ne vārda, norāda LVSADA.

Arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris to vērtē kritiski. "Ir dīvaini, ka VM cenšas reklamēt jaunu darba samaksas kārtību, solot nozarei darba samaksas pieaugumu septiņus gadus pēc kārtas, bet valsts mēroga stratēģiskās plānošanas dokumentā to neparedz. Secinājumus katrs var izdarīt pats," pauž Keris.

Savus ieteikumus par Projekta uzlabojumiem LVSADA sola iesniegt VM tuvākajās dienās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.