Menu
 

Siguldā slēgta Mākslu skola "Baltais flīģelis", atcelts Siguldas pusmaratons

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ņemot vērā salīdzinoši straujo koronavīrusa Covid-19 izplatību Latvijas atsevišķās pašvaldībās, arī Siguldas novada pašvaldības vadība seko līdzi situācijai novadā. No 12.līdz 20. oktobrim attālināts mācību process tiks nodrošināts vienai no Siguldas pilsētas vidusskolas trešajām klasēm un, ņemot vērā iespējami plašo kontaktpersonu skaitu, slēgta arī Mākslu skola “Baltais flīģelis”, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības vietnē. Par 17.oktobrī paredzētā sporta pasākuma atcelšanu arī paziņojuši Siguldas pusmaratona organizatori.

Pašvaldība ir informēta, ka Covid-19 pozitīvas analīzes apstiprinātas vienam skolēnam no minētās Siguldas pilsētas vidusskolas klases un diviem profesionālās ievirzes pedagogiem.

Inficēšanās gadījumos Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) veic nepieciešamās darbības, apzina un informē kontaktpersonas, savukārt izglītības iestāde darbojas atbilstoši SPKC norādēm. Pašvaldība aicina izglītības iestādes darbiniekus un vecākus, tiklīdz tiek saņemta informācija par inficēšanās gadījumiem vai par to, ka kāds ir bijis tiešā kontaktpersona ar inficēto, nekavējoties informēt iestādes vadītāju, lai pašvaldība varētu pieņemt atbilstošus lēmumus saskaņā ar SPKC norādījumiem.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra norādēm kontaktpersonas, kurām noteikta pašizolācija, neapmeklē izglītības iestādi un jebkuras citas publiskas vietas, mācās attālināti atbilstoši skolas organizētajam procesam.

Siguldas novada pašvaldība kā izglītības iestāžu dibinātājs ir tiesīgs lemt par izglītības procesa organizēšanu Covid-19 laikā, nosakot, cik plaši jāveic izglītošana attālināti un kā organizēt mācību procesu šajā situācijā. Līdz ar to sadarbībai starp pašvaldību, izglītības iestādi un vecākiem būs izšķiroša nozīme slimības kontrolēšanā, norāda novada domē.

Līdz 11. oktobra vakaram Siguldas novadā bija reģistrēti septiņi aktīvi Covid-19 gadījumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.