Menu
 

Trešdien stacionēts 31 jauns pacients ar Covid-19, divas personas mirušas; reģistrēts 161 jauns inficēšanās gadījums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - SPKC Ilustrācija - SPKC

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 5510 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēts 161 jauns inficēšanās gadījums, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Detalizētāka informācija par jaunajiem saslimšanas gadījumiem tiks publicēta vēlāk.

Mirušas divas personas, abas – vecuma grupā no 80 līdz 95 gadiem.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 2,9%. Jāatgādina, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Pēdējās diennakts laikā stacionēts jaunu pacientu ar Covid-19 rekordskaits – 31, liecina Nacionālā veselības dienesta dati. Šobrīd kopā stacionāros ārstējas 105 personas – 98 ar vidēji smagu slimības gaitu un septiņas ar smagu slimības gaitu.

“Vērtējot slimnīcu kapacitāti, jānorāda, pie esošās inficēšanās dinamikas gultas vietas slimnīcās pietiek. Svarīgi ir šajā brīdī slimnīcām īstenot vienotu pieeju Covid-19 pacientiem un sekot hospitalizācijas plānām,” ceturtdien paziņoja Veselības ministrija. “Vienlaikus, ja pieaugs saslimšana un pacientu ar smagu veselība stāvokli skaits, ārstniecības iestādēs ir izveidoti gultu un nodaļu pārprofilēšanas plāni, pēc kuriem iespējams nodrošināt papildus gultas gan pacientiem ar vidēji smagu slimības gaitu, gan ar smagu slimības gaitu.”

Latvijā kopā saslimušas 3958 personas un 1357 izveseļojušās. No stacionāra izrakstīti 304 Covid-19 pacienti.

Lietuvā trešdien inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 424 cilvēkiem, kas par 113 pārsniedz dienu iepriekš uzrādīto antirekordu, vēsta aģentūra LETA. Pieci cilvēki miruši. Igaunijā reģistrēti 76 jauni inficēšanās gadījumi. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.