Menu
 

Sestdien reģistrēti 211 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, miruši divi pacienti (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - NMPD Foto - NMPD

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 4458 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 211 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Latvijā kopumā saslimušas 4678 personas.

Pierīgā septiņi saslimušie vakar reģistrēti Jūrmalā, pieci – Salaspils novadā, četri – Stopiņu novadā, trīs – Ķekavas novadā. Pa diviem jauniem saslimušajiem reģistrēts Mārupes un Siguldas novados, jauni inficētie aizvadītajā diennaktī reģistrēti arī Babītes, Carnikavas, Garkalnes, Ikšķiles un Saulkrastu novados, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Sestdien mirušas divas personas vecuma grupā no 75 līdz 80 gadiem.

Izmeklējumu pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem turpina pieaugt un bija 4,7%. Jāatgādina, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Detalizētāka informācija par jaunajiem saslimšanas gadījumiem tiks publicēta vēlāk.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti 22 jauni pacienti ar Covid-19, liecina Nacionālā veselības dienesta dati. Šobrīd kopā stacionāros ārstējas 146 personas – 138 ar vidēji smagu slimības gaitu un astoņas ar smagu slimības gaitu. No stacionāra kopumā izrakstīti 323 Covid-19 pacienti.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) ir izteikusies, ka Latvijas slimnīcās ir aptuveni 250 gultasvietas Covid-19 pacientiem, bet pēc šīs robežas pārsniegšanas būtu jādomā par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas pārorganizēšanu, atgādina aģentūra LETA.

Lietuvā diennakts laikā apstiprināti 415 jauni koronavīrusa gadījumi, Igaunijā – 60. No Covid-19 Lietuvā diennakts laikā miruši pieci cilvēki, un kopējais nāves gadījumu skaits sasniedzis 134. Igaunijā jaunu ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu nav.

(papildināta ar 2.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.