Menu
 

Svētdien miruši četri Covid-19 pacienti, reģistrēti 79 jauni inficēšanās gadījumi, stacionāros ārstējas 165 personas (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Grafika - SPKC Grafika - SPKC

Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikti 2237 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 79 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Latvijā kopumā saslimušas 4757 personas.

Sestdien mirušas četras personas – divas vecuma grupā no 55 līdz 60 gadiem un divas vecuma grupā no 80 līdz 95 gadiem.

Izmeklējumu pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem samazinājies un bijis 3,5%. Jāatgādina, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Detalizētāka informācija par jaunajiem saslimšanas gadījumiem tiks publicēta vēlāk.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti 23 jauni pacienti ar Covid-19, liecina Nacionālā veselības dienesta dati. Šobrīd kopā stacionāros ārstējas 165 personas – 158 ar vidēji smagu slimības gaitu un septiņas ar smagu slimības gaitu. No stacionāra kopumā izrakstīti 325 Covid-19 pacienti.

Lietuvā diennakts laikā apstiprināti 766 jauni koronavīrusa gadījumi, Igaunijā – 17. No Covid-19 Lietuvā diennakts laikā miruši divi cilvēki.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.