Menu
 

Lielākais Covid-19 inficēto skaita pieaugums reģistrēts Rīgā, Daugavpilī, Liepājā un Saulkrastos; jauni saslimušie 13 Pierīgas novados

  • Autors:  LETA
14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits. Grafika – LETA 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits. Grafika – LETA

No aizvadītajā diennaktī atklātā kopumā 251 Covid-19 inficēšanās gadījuma vairāk nekā trešdaļa reģistrēta Rīgā, bet salīdzinoši liels inficēto skaita pieaugums reģistrēts arī Daugavpilī, Liepājā un Saulkrastu novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Rīgā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 98 jauni inficētie un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 999 cilvēki.

Savukārt Daugavpilī reģistrēti 25 jauni saslimušie un kopējais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits ir sasniedzis 190 cilvēkus. Daugavpils jau ilgāku laiku ir viena no Covid-19 smagāk skartajām Latvijas pašvaldībām, kur sākotnēji slimība izplatījās ap perēkli ledus hallē.

Liepājā reģistrēti 13 jauni inficētie, kopējam 14 pēdējās dienās saslimušo skaitam pilsētā pieaugot līdz 53 cilvēkiem. SPKC nesen ziņoja par Covid-19 izplatīšanos caur Liepājas naktsklubu "Big7".

Saulkrastu novadā atklāti 11 jauni saslimušie ar Covid-19, kopējam 14 dienu kumulatīvajam skaitam sasniedzot 16 cilvēkus. Saulkrastu pašvaldība informēja, ka pēdējās dienās Covid-19 konstatēts astoņiem darbiniekiem un deviņiem pacientiem pašvaldības SIA "Saulkrastu slimnīca", kā arī sociālās aprūpes mājas diviem darbiniekiem un septiņiem klientiem.

Seši jauni saslimušie reģistrēti Aglonas novadā, bet pa pieciem jauniem inficētajiem – Rēzeknē, Jēkabpilī, Valmierā, Mārupes un Cēsu novadā. Četri jauni saslimušie reģistrēti Jūrmalā, Ķekavas, Siguldas un Carnikavas novadā.

Mazāks skaits jaunu saslimušo reģistrēti Jelgavā, Ventspilī, Krāslavas, Kuldīgas, Vecpiebalgas, Olaines, Talsu, Ogres, Stopiņu, Daugavpils, Garkalnes, Babītes, Madonas, Limbažu, Preiļu, Ozolnieku, Ādažu, Jelgavas, Ropažu, Amatas, Riebiņu, Inčukalna, Jēkabpils, Grobiņas, Valkas, Rēzeknes, Salacgrīvas, Kārsavas un Baldones novadā.

Covid-19 atgriezies Dobeles un Beverīnas novadā, kur iepriekš visi inficētie bija atlabuši.

Kopumā pašlaik inficēšanās ar Covid-19 konstatēta 88 Latvijas pašvaldībās. Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits ir Rīgā – 999, Daugavpilī – 190, Vecpiebalgas novadā – 99, kā arī Krāslavas novadā – 67 iedzīvotāji.

No aizvadītajā diennaktī inficētajiem 49 ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem, 44 ir vecumā no 50 līdz 59 gadiem, bet 36 ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem. Citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.