Menu
 

Tuvāko nedēļu laikā tiks izveidotas speciālas Covid-19 slimnīcas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tuvāko nedēļu laikā tiks izveidotas speciālas Covid-19 slimniekiem paredzētas slimnīcas, tomēr sākumā ir jāsaprot, vai šīm ārstniecības iestādēm ir piemērota infrastruktūra, diagnostikas iespējas un cilvēkresursi, medijiem pavēstīja Veselības ministrijas valsts sekretāre un Valsts operatīvās medicīniskā komisijas priekšsēdētāja Daina Mūrmane-Umbraško.

"Tad, kad mēs būsim raduši apstiprinājumu, ka tur viss šis ir pieejams, tad būs konkrētas slimnīcas - tā saucamās Covid-19 slimnīcas," atklāja komisijas priekšsēdētājā, un piebilda, ka patlaban visas slimnīcas, kas sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību, veido Covid-19 nodaļas, bet nākamais solis būtu veidot atsevišķas slimnīcas.

Patlaban norit sarunas starp Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) un izvēlētajām slimnīcām. "Mēs runājam par tuvākajām nedēļām jebkurā gadījumā, bet mums ir jābūt pilnīgi pārliecinātiem, ka šīs slimnīcas ir gatavas uzņemt pacientus," skaidroja valsts sekretāre, norādot, ka jau patlaban konkrētās ārstniecības iestādes ir mutiski apliecinājušas savu gatavību NMPD.

Jau ziņots, ka SIA "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" Talsu filiāles sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga aģentūrai LETA apstiprināja, ka ārstniecības iestādē varētu tikt izveidota pagaidu ārstniecības nodaļa Covid-19 pacientiem.

Viņa norādīja, ka atbilstoši hospitalizācijas plānam Covid-19 inficētas personas tiek stacionētas slimnīcas filiālē Ventspilī. Savukārt filiāles slimnīcā Talsos nav Infekciju slimību nodaļas ar atbilstošām telpām, personālu un aparatūru, tādēļ patlaban tur Covid-19 pacientu stacionēšana netiek nodrošināta.

Pašlaik Ventspils slimnīcā kapacitāte uzņemt pacientus ir pietiekama, bet ņemot vērā to, ka saslimstības rādītāji valstī pieaug, tiek izskatīti dažādi rezerves varianti pagaidu ārstniecības nodaļas izveidošanai Covid-19 pacientu stacionēšanai ar viegliem simptomiem, tajā skaitā arī slimnīcas filiālē Talsos.

Tikmēr SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība" valdes locekle Alīda Vāne aģentūrai LETA apliecināja, ka iestāde ir piedāvājusi Veselības ministrijai ārstēt Covid-19 pacientus Gulbenē.

Komentējot aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju, ka viena no slimnīcām, ar kuru ir sāktas sarunas par Covid-19 pacientu ārstēšanu, ir Gulbenes slimnīcā, Vāne pauda, ka to nevar ne apstiprināt, ne noliegt. Taču viņa apstiprināja, ka slimnīca ir piedāvājusi ministrijai šādu iespēju.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.