Menu
 

VM: Slimnīcām individuālie aizsarglīdzekļi ir pietiekami, bet atsevišķās pozīcijās rezerves ir ievērojami mazākas

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Patlaban individuālie aizsarglīdzekļi (IAL) slimnīcās pietiek, turklāt slimnīcās arī ir rezerves, bet ir atsevišķas pozīcijas, kur rezerve ir ievērojami mazāka, preses konferencē paziņoja Veselības ministrijas valsts sekretāre un Valsts operatīvās medicīniskā komisijas priekšsēdētāja Daina Mūrmane-Umbraško.

Pēc viņas sacītā, šajā kontekstā valdība ir lēmusi, ka Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) tajās pozīcijās, kur veselības nozarei vairs nav tik viegli iegādāties IAL, nāks palīgā un iepirks tos centralizēti.

"Viena no šīm pozīcijām ir ķirurģiskie nesterilie cimdi," atklāja komisijas priekšsēdētāja, piebilstot, ka VAMOIC jau ir lūgts tos iegādāties.

Tāpat šodien panākta vienošanās, ka ārstniecības iestādes operatīvi ziņo par IAL trūkumiem, lai tālāk varētu spriest par centralizētu iepirkumu veikšanu, skaidroja Mūrmane-Umbraško.

Kā ziņots, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja, ka, lai gan lielākā daļa individuālās aizsardzības līdzekļu rezerves ir virs diviem mēnešiem, atsevišķās pozīcijās to nav tik daudz, jo, piemēram, ar steigu vajadzētu rīkot iepirkumu nesterilajiem cimdiem, kuru patēriņš nedēļas lakā ir diezgan liels.

Viņš stāstīja, ka tieši nesterilo cimdu izmantošanas apjoms ir liels, jo nedēļas laikā iztērē virs viena miljona cimdu, tāpēc to iegāde ir jāveic pēc iespējas ātrāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.