Menu
 

Saslimstības ar Covid-19 uzliesmojums turpinās Saulkrastu sociālās aprūpes mājā un slimnīcā

  • Autors:  LETA
Grafika - SPKC Grafika - SPKC

Saslimstības ar Covid-19 uzliesmojums turpinās Saulkrastu sociālās aprūpes mājā un slimnīcā, aģentūrai LETA apstiprināja Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis (LRA).

Viņš norādīja, ka 15 saslimšanas gadījumi saistīti ar Saulkrastu sociālās aprūpes māju, bet divi - ar slimnīcu.

"4.novembrī, esmu sasaucis ārkārtas domes sēdi, kurā lemsim par to, ko vēl varam darīt, lai efektīvāk ierobežotu Covid-19 izplatību," sacīja Līcis.

Viņš stāstīja, ka ar valsts zinātniskā institūta "BIOR" (BIOR) laboratoriju pašvaldībai izdevies vienoties par Covid-19 testēšanu, kas veikta pirmdien. Testam bija pieteikušies 53 cilvēki ar ģimenes ārsta nosūtījumu, bet uz testu ieradies 41 cilvēks.

"Diemžēl BIOR par testu rezultātiem pašvaldību neinformē, šo informāciju saņem tikai Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Viņi šorīt piezvanīja un informēja, ka saslimšana ar Covid-19 turpinās Saulkrastu sociālās aprūpes mājā. Taču precīzāku informāciju no SPKC dienas laikā tā arī nesaņēmām. SPKC kontaktpersona mums neatzvanīja un mēs arī ar viņu nevarējām telefoniski sazināties," sacīja Līcis.

Pašvaldības vadītājs uzskata, ka SPKC būtu jāizstrādā vienotas rekomendācijas par turpmāko rīcību pašvaldībām, ja saslimšana ar Covid-19 konstatēta izglītības iestādēs, medicīnas un sociālās aprūpes iestādēs, kā arī citās sabiedriskajās ēkās. Tas pašvaldībai palīdzētu operatīvāk rīkoties, jo acīmredzot SPKC darbinieki vairs nespēj ar visiem operatīvi sazināties, teica Saulkrastu domes priekšsēdētājs.

Saskaņā ar SPKC datiem, divu nedēļu kumulatīvais Covid-19 saslimušo skaits Saulkrastu novadā 3.novembrī ir 46.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.