Menu
 

SPKC: Aizvadītajā nedēļā visbiežāk Covid-19 atklāts 15-49 gadus veciem cilvēkiem

  • Autors:  LETA
Grafika - SPKC Grafika - SPKC

Aizvadītajā nedēļā visvairāk ar Covid-19 inficēto bijis vecuma grupā no 15 līdz 49 gadiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopš oktobra sākuma saslimstība ar Covid-19 stabili pieaug visās vecuma grupās, izņemot bērnus līdz 14 gadu vecumam, kuriem pēdējo divu nedēļu laikā saslimstība samazinājās. SPKC norāda, ka tas saistāms ar rudens brīvlaiku un attālināto mācību ieviešanu skolās.

Pagājušajā nedēļā visvairāk inficēto bija vecuma grupā no 15 līdz 49 gadiem, kas ietver sevī aktīvākos iedzīvotājus darbspējas vecumā. Arī dati par pēdējā diennaktī atklātajiem Covid-19 gadījumiem liecina, ka vairāk nekā puse sasirgušo ir vecumā no 20 līdz 59 gadiem.

Ņemot vērā plašo Covid-19 izplatību, SPKC aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ierobežot ilgstošus kontaktus ar cilvēkiem ārpus mājsaimniecības. Ja iespējams, mācības un darbu vajadzētu organizēt no mājām, uz veikalu doties pēc iespējas retāk, iegādājoties nepieciešamās preces vairākām dienām, iesaka SPKC.

Jau ziņots, ka sestdien Latvijā atklāti 215 jauni Covid-19 gadījumi, bet trīs saslimušie ir miruši. Divi no mirušajiem bijuši vecumā no 85 līdz 95 gadiem, bet viens bijis 70-75 gadus vecs. Līdz šim kopumā ziņots par 99 personu nāvi, kurām bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Pagājušajā diennaktī valstī veikti kopumā 3744 Covid-19 testi, un 5,7% gadījumu tie bijuši pozitīvi. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Pagājušajā diennaktī slimnīcās ievietoti 23 Covid-19 pacienti, kamēr kopumā ārstniecības iestādēs patlaban stacionēti 263 sasirgušie, liecina Nacionālā veselības dienesta dati. No visiem stacionētajiem 251 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 12 - ar smagu.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 Latvijā ir apstiprināta kopumā 8095 personām, savukārt no Covid-19 izveseļojušies 1466 cilvēki. Kopā no stacionāra izrakstīti 587 pacienti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.