Menu
 

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Baldones vidusskolā visām klasēm mācības divas nedēļas notiks attālināti

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Baldones vidusskolā visām klasēm divas nedēļas, līdz 20.novembrim, mācības notiks attālināti, šodien lēma Baldones novada dome.

Kā deputātus informēja skolas direktore Indra Šmite, pirmā informācija par to, ka ar Covid-19 ir inficējies skolas darbinieks, tika saņemta 6.novembrī. Saistībā ar šo gadījumu karantīna tika noteikta diviem darbiniekiem un desmit skolēniem.

Savukārt nedēļas nogalē tika saņemta informācija par dieviem skolēniem, kuri ir saslimuši. Viens no šiem bērniem mācās 12.klasē. Ņemot vērā, ka vecākās klases mācās attālināti, šis inficēšanās gadījums neietekmēja darbu skolā.

Savukārt otrs bērns bija no vienas no pirmajām klasēm, un ierobežojumi skāra visu klasi, kā arī atsevišķus skolotājus. Turklāt direktore norādīja, ka informācija par bērna saslimšanu tika saņemta no bērna vecākiem, nevis no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC). Tikai pēc tam, kad šī informācija tika pieprasīta, tika gūts inficēšanās gadījuma apstiprinājums.

Pašlaik septiņiem skolas darbiniekiem ir noteikta karantīna, bet astoņiem ir darba nespēja. Pārējie darbinieki tiks testēti, lai noskaidrotu, cik skolotāji ir inficēti.

Kā piebilda skolas direktore, ja saslims vēl kāds skolotājs, var tikt apdraudēts arī attālinātais mācību process.

Kā domes sēdē teica deputāte Ineta Romanovska, patlaban jādomā ne tikai par slimības ierobežošanu, bet arī par skolēnu un pedagogu drošību. Ņemot vērā, ka SPKC ir pārslogots un informāciju sniedz novēloti, kontaktpersonas tikmēr jau var būt nodevušas vīrusu tālāk. Deputāte sacīja, ka, ņemot vērā citu skolu pieredzi, ka inficēto skaits var augt ļoti strauji, ir nepieciešams pieņemt lēmumu par attālinātajām mācībām.

Līdzīgu viedokli pauda arī citi deputāti. No desmit klātesošajiem deputātiem deviņi atbalstīja attālinātās mācības, savukārt viens deputāts balsojumā atturējās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.