Menu
 

Veselības ministrija aicina brīvdienas pavadīt svaigā gaisā, nevis veikalā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Brīvdienas vajadzētu pavadīt svaigā gaisā, nevis veikalā, aicina Veselības ministrija. Ja iespējams, ministrija mudina labāk iepirkties internetā un izvēlēties bezkontaktu piegādi. 

Savukārt, iepērkoties veikalā, ir jālieto sejas maska un jāievēro divu metru distance, atgādina VM, aicinot arī nedrūzmēties veikala ailēs, pie plauktiem un kasēm.

Ministrija arī mudina izveidot pirkumu sarakstu, lai iepirkšanās būtu pēc iespējas īsāka. Tāpat tā aicina doties iepirkties retāk, iegādājoties preces ilgākam laikam.

Ministrija atgādina, ka slimam iepirkšanās vietas apmeklēt nevajadzētu.

Kā vēstīts, šajās un arī citās brīvdienās un svētku dienās līdz pat ārkārtējās situācijas beigām tirdzniecības centri Latvijā darbosies ierobežotā režīmā, bet lielie būvniecības preču, saimniecības preču un mēbeļu veikali būs slēgti, paredz valdībā pieņemtie lēmumi saistībā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Ārkārtējās situācijas laikā no 9.novembra līdz 6.decembrim brīvdienās un svētku dienās tirdzniecības centros strādās tikai pārtikas veikali, aptiekas, veterinārās aptiekas un dzīvnieku barības veikali. Tāpat tirdzniecības centros darbosies grāmatnīcas, preses tirdzniecības vietas, optikas veikali, higiēnas preču veikali, kā arī telekomunikāciju preču pakalpojumu vietas.

Saskaņā ar piektdienas vakarā valdības ārkārtas sēdē papildus pieņemto lēmumu, brīvdienās un svētku dienās nedrīkstēs darboties arī tādi veikali kā "Jysk", "Cenu klubs" un citi, kas atrodas tirdzniecības centros. Savukārt higiēnas preču veikalu, piemēram, "Drogas", darbība būs atļauta gan tirdzniecības centros, gan ārpus tiem.

Ārkārtējās situācijas laikā tādi veikali kā "Depo","K-Senukai", "Kurši", "Ikea" un citi, kuru kopējā tirdzniecības platība ir virs 10 000 kvadrātmetru, brīvdienās un svētku dienās strādāt nedrīkst. Savukārt, ja veikalu platība ir zem 10 000 kvadrātmetru, to darbība ir atļauta.

EM norādīja, ka veikalu, kuru platība ir mazāka par 10 000 kvadrātmetru, darbība netiek ierobežota un tādos veikalos drīkst tirgoties ar visplašāko un dažādāko preču sortimentu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.