Menu
 

Septiņiem darbiniekiem saslimstot ar Covid-19, slēgts Salaspils bērnudārzs "Ritenītis"

  • Autors:  LETA
Foto - ritenitis.lv Foto - ritenitis.lv

Septiņiem darbiniekiem saslimstot ar Covid-19, slēgts Salaspils bērnudārzs "Ritenītis", informēja Salaspils novada pašvaldībā.

12.novembrī - pēc tam, kad pirmsskolas izglītības iestādē "Ritenītis" tika konstatēti vairāki Covid-19 saslimšanas gadījumi, tai skaitā arī bērniem, pašizolācijā devās divu grupu audzēkņi un darbinieki. Pašvaldības un iestādes vadība aicināja vecākus izvērtēt situāciju un izlemt, vai ļaut bērniem turpināt apmeklēt izglītības iestādi klātienē.

Piektdien, 13.novembrī, Covid-19 testi tika veikti visiem "Ritenītis" darbiniekiem, kā rezultātā tika konstatēti septiņi saslimšanas gadījumi. Lai gan slimajām personām tiešs kontakts ir bijis ar trīs grupu bērniem un personālu, sazinoties ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), nolemts, ka visiem iestādes darbiniekiem un audzēkņiem no 13.novembra līdz 26.novembrim ir jāuzturas karantīnā, un iestāde tiek slēgta.

Pašvaldība norādīja, ka pēc Covid-19 testu rezultātu un SPKC rekomendāciju saņemšanas visu audzēkņu vecāki tika informēti par pieņemto lēmumu slēgt bērnudārzu. 17.novembrī plānots veikt pilnīgu iestādes telpu dezinficēšanu.

Izglītības iestādes vadība aicina vecākus sazināties ar ģimenes ārstu par darba nespējas lapas atvēršanu, novērot bērna veselības stāvokli un, ja rodas jautājumi, zvanīt uz informatīvo tālruni 8345.

Pašlaik tiek meklēts risinājums, kā organizēt bērnudārza apmeklēšanu tām divām grupām, kuras pašizolācijā devās jau iepriekš un kurām, kā tika noteikts sākotnēji, jāatsāk nodarbības 20.novembrī.

Saskaņā ar SPKC datiem, 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Salaspils novadā pašlaik ir 57 cilvēki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.