Menu
 

Ieviešot papildu drošības pasākumus, Ādažu vidusskolā un sākumskolā atsāksies klātienes mācības 1.-6.klašu skolēniem

  • Autors:  LETA
Foto - facebook.com/adazuvidusskola.lv Foto - facebook.com/adazuvidusskola.lv

Ieviešot papildi drošības pasākumus, pēc divu nedēļu attālinātām mācībām Ādažu vidusskolā un sākumskolā no pirmdienas, 23.novembra, atsāksies mācības klātienē 1.-6.klašu skolēniem, piektdien tiešsaistē paziņoja skolas direktors Česlavs Batņa.

Viņš sacīja, patlaban viņam nav informācijas par to, ka ar izglītības iestādi ir saistīti jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi. "Epidemiologi man ir skaidrojuši, ka pēc divām nedēļām ar Covid-19 saslimušie vairs nav infekciozi. Šī iemesla dēļ esam vienojušies atsākt mācību procesu klātienē 1.-6.klašu skolēniem," teica Batņa.

Direktors uzsvēra, ka uz skolu nekādā gadījumā nedrīkst nākt ne bērni, ne darbinieki, kuriem ir slimības simptomi. Tāpat mājās būtu jāpaliek visiem tiem, kuri ir atzīti par Covid-19 slimnieka kontaktpersonām, jo pieredze rāda, ka arī viņi mēdz saslimt.

Lai mazinātu saslimšanas riskus, skolā ir ieviesti papildu drošības pasākumi. Mājturības un tehnoloģiju, kā arī angļu valodas stundās skolēni nedalīsies grupās, bet visi paliks esošajās telpās, kur ar viņiem paralēli strādās divi skolotāji. Tas darīts, lai samazinātu iespējas krustoties skolēnu plūsmām, skaidroja direktors.

Viņš arī informēja, ka pagarinātās dienas grupas nodarbības ir saīsinātas un tās notiks līdz plkst.16 katras klases skolēniem atsevišķi. Tāpat arī launagu katra klase ēdīs citā laikā, lai maksimāli izvairītos no savstarpējiem kontaktiem.

Direktors lūdza vecākus bērniem izskaidrot sejas masku lietošanas nepieciešamību koplietošanas telpās, kā arī mācību stundās. Tas īpaši attiecas uz 6.klases skolēniem, kuri jau ir sasnieguši 13 gadu vecumu. Viņš gan rosina maskas lietot arī jaunāko klašu skolēniem, vismaz koplietošanas telpās.

Batņa arī rosināja vecākus skolvadības sistēmā e-klase pārbaudīt stundu sarakstus nākamajai nedēļai, jo ir veiktas nelielas izmaiņas.

Ādažu novada mērs Māris Sprindžuks (LRA) aicināja vecākus izprast šo situāciju un būt gataviem, ka nepieciešamības gadījumā, kad Covid-19 saslimšana atkal izplatīsies, vai arī valdība pieņems lēmumu par 5.-6.klašu skolēnu attālinātām mācībām, mācības klātienē uz laiku būs jāpārtrauc.

Arī pašvaldības vadītāja rīcībā nav informācijas par to, ar kurām iestādēm vai uzņēmumiem ir saistīts 31 jaunais saslimšanas gadījums, par kuru vakar ziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kā vēstīts, Ādažos kopumā šogad reģistrēto inficēto kopējais skaits 18.novembrī sasniedzis 97 gadījumus, kas nozīmē, ka trešdien reģistrēts 31 jauns saslimušais.

Par attālinātām mācībām arī 1.-6.klašu skolēniem lēmums tika pieņemts pirms divām nedēļām, jo Covid-19 izplatība bija kļuvusi nekontrolējama.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.