Menu
 

Pēc atgriešanās no karantīnas klātienes mācības pirmdien atsāks Baldones vidusskolas 1.-6.klase

  • Autors:  LETA
Foto - Baldones vidusskola Foto - Baldones vidusskola

Pirmdien, 23.novembrī, pēc atgriešanās no karantīnas klātienes mācības atsāks Baldones vidusskolas 1.-6.klase, apliecināja izglītības iestādes direktore Indra Šmite.

Viņa stāstīja, ka mācības klātienē atsāksies 1.-6.klasei, taču viena klase dažas dienas vēl mācīsies attālināti, jo ne visiem pedagogiem, kas noteikti kā Covid-19 slimnieku kontaktpersonas, pirmdien beigsies noteiktā karantīna.

Šmite neslēpa, ka ir bažīga par mācību atsākšanu klātienē, jo, lai arī bērni Covid-19 lielākoties izslimo vieglā formā, pedagogi ir riska grupā. Vienlaikus viņa informēja, ka skolas telpas ir dezinficētas, tajās divas nedēļas nav uzturējušies darbinieki, un skolotājiem sagādātas sejas aizsargmaskas.

Baldones novada pašvaldības izpilddirektore Tatjana Tihoņenko aģentūrai LETA atklāja, ka ar pirmdienu tiek atjaunots arī skolēnu autobusa maršruts. Savukārt piektdien norisinās pārtikas izdale skolēniem.

Tihoņenko apgalvoja, ka citu Covid-19 uzliesmojumu pašvaldības iestādēs nav un gan skola, gan pašvaldība darījusi visu, lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos. Vienlaikus ir zināms, ka līdz ar bērnu saslimšanu ir inficējušies arī viņu ģimenes locekļi.

Pašlaik zināms par pieciem Baldones vidusskolas pedagogiem un deviņiem skolēniem, kam atklāts Covid-19.

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka kopējais pēdējās divās nedēļās inficēto skaits Baldones novadā ir sasniedzis 28 cilvēkus.

Kā ziņots, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Baldones vidusskolā visām klasēm divas nedēļas, līdz 20.novembrim, mācības notiks attālināti, 9.oktobrī lēma Baldones novada dome.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.