Menu
 

Piektdien reģistrēts Covid-19 inficēšanās gadījumu rekordskaits – 642; miruši septiņi pacienti (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Grafika - SPKC Grafika - SPKC

Aizvadītās diennakts laikā Latvijā veikti 7204 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 642 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Izmeklējumu pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 8,9%. Latvijā kopā saslimušas 12 744 personas.

“Šodienas pozitīvo gadījumu skaitu nevar vērtēt kā atsevišķu tendenci. Bet joprojām katrs otrais saslimušais nevar pateikt, kur inficējies. Bijis darbā, mājās, braucis ar sabiedrisko transportu, ticies ar radiniekiem. Epidemiologi aicina – samazināt kontaktus, bet, ja nepieciešams satikties,ieturēt 2m distanci. Vienoties ar darba devēju par attālinātu darbu, veidot savu sociālo " burbuli", izvērtējot visus riskus,” liecina ieraksts SPKC “Twitter” kontā.

Piektdien mirušas septiņas ar Covid-19 inficētās personas – sešas vecuma grupā no 75 līdz 85 gadiem un viena – grupā no 90 līdz 95 gadiem. Kopējais no slimības mirušo cilvēku skaits sasniedzis 153.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti 43 jauni pacienti ar Covid-19, liecina Nacionālā veselības dienesta dati. Šobrīd kopā stacionāros ārstējas 399 personas, kas ir par 11 mazāk nekā dienu iepriekš. Pacientu vidū ir 375 personas ar vidēji smagu slimības gaitu un 24 ar smagu slimības gaitu. Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 52 Covid-19 pacienti – kopā 977.

Lietuvā pagājušās diennakts laikā no Covid-19 miruši 17 cilvēki un apstiprināti 1983 jauni koronavīrusa gadījumi. Igaunijā piektdien reģistrēti 305 jauni inficēšanās gadījumi.

(papildināta ar 3.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.