Menu
 

Kariņš: Jāraugās jaunu Covid-19 ierobežojumu virzienā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir pārliecināts, ka Covid-19 ierobežošanai jādomā par jaunu ierobežojumu ieviešanu Latvijā.

Kariņš pirmdien pēc tikšanās ar koalīcijas pārstāvjiem atzina, ka patlaban, vērojot Covid-19 situāciju kopumā, neesot nekāda pamata mieram vai labsajūtai.

"Pēc visiem rādītājiem situācija kļūt arvien sliktāka. Slimnīcās, kas jau ir pārslogotas, pacientu skaits arvien pieaug, kas nozīmē, ka slimnīcām arvien vairāk jāpārkārto savs darbs, atliekot plānveida operācijas. Ar katru nedēļu katrā šķērsgriezumā pieaug saslimušo skaits, kas neliecina ne par ko labu arī ekonomikai. Tāpēc esmu pārliecināts, ka jāskatās, kādus vēl ierobežojumus vajadzētu palielināt, lai mainītu situāciju," pauda premjers.

Viņš uzskata, - ja tas netiks darīts, negatīvā Covid-19 situācija pārņems visu valstī, sākot ar slimnīcām.

Rīt, 24.novembrī, paredzēta valdības ārkārtas sēde, kurā diskusijās ar veselības nozares ekspertiem tiks skatīti jautājumi par iespējamajiem papildu ierobežojumiem.

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts atzina, ka, viņaprāt, ir "pilnīgi normāli", ja valdība ik nedēļu atgriežas pie ierobežojumu jautājuma, jo mērķis ir apturēt vīrusa izplatīšanos tik ātri, cik tas iespējams.

Politiķis uzsvēra, ka brīdī, kad tiek apsvērti jauni ierobežojumi, kas tostarp skar darbavietas un cilvēku pārvietošanos, valdībai jābūt vienlaikus gatavai piedāvāt atbalsta pasākumus.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA) akcentēja, ka rīt, uzklausot ekspertu viedokļus, droši vien valdībā varēs spriest, kāda rīcība varētu būt tālāk nepieciešama - vai vajadzēs ieviest papildu ierobežojumus, vai saglabāt esošo situāciju. "Tas rīt būs jautājums numur viens," piebilda politiķis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.