Menu
 

Perevoščikovs: Risks saslimst ar Covid-19 izglītības iestādē skolotājiem ir trīs reizes lielāks nekā skolēniem

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Kaut gan ar Covid-19 saslimušo skolēnu ir skaitliski vairāk, skolotāju risks saslimst ar Covid-19 izglītības iestādē ir trīs reizes lielāks, medijiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Viņš skaidroja, ka šim nolūkam tika veikti aprēķini, ņemot vērā audzēkņu un darbinieku saslimšanas gadījumu daudzumu un īpatsvaru. "Mēs neredzam, pēc epidemioloģiskajiem datiem, ka tieši skolēni vai bērni būtu galvenais [Covid-19] izplatīšanās faktors valstī," rezumēja epidemiologs.

Kā norādīja SPKC eksperts, bažām par to, ka skolēni vai bērni būtu vadošais iemesls Covid-19 izplatībai, nav pamata, jo tikai 7,5% no visiem sasirgušajiem ir skolas vecuma bērni. Savukārt 5. un 6.klašu skolēnu vidū šis īpatsvars ir 1,5%.

Jau ziņots, ka otrdien paredzēts lemt par papildu ierobežojumiem. Tostarp Veselības ministrija rosina noteikt, ka 1. līdz 6.klašu skolēniem, ja izglītības iestāde lemj mācību procesu organizēt klātienē, uz vienu skolēnu būs jānodrošina ne mazāk kā trīs kvadrātmetri no klases telpas platības. Vienlaikus skolotājiem gan stundu laikā, gan ārpus tām būtu lietoto sejas aizsargmaska. Ja šādas prasības nebūs iespējams nodrošināt, tad konkrētās skolas skolēni mācītos attālināti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.