Menu
 

Ādažu vidusskolā klātienes mācības notiks 1. klasēm un daļēji 2.-4.klasēm

  • Autors:  LETA
Foto - ogrenet.lv Foto - ogrenet.lv

Īstenojot valdības pieņemtos pasākumus Covid-19 ierobežošanai, Ādažu vidusskolā klātienes mācības no 30.novembra notiks 1.klasēm un daļēji 2.- 4.klasēm, bet visi pārējie mācīsies attālināti, šodien tiešsaistē paziņoja skolas direktors Česlavs Batņa.

Skolā nav tik lielu telpu, lai klasēs, kurās mācās vairāk nekā 20 audzēkņi, vienlaicīgi nodrošinātu mācības klātienē, ievērojot valdības noteiktos trīs kvadrātmetrus vienam izglītojamajam, tāpēc 1.klašu skolēnu klases katra tiks sadalītas divās grupās. Grupas katra mācīsies savā klasē.

Lai to nodrošinātu, skolai pašlaik pedagogu resursi esot pietiekami.

Savukārt 2.- 4.klasēm mācības notiks daļēji klātienē, daļēji attālināti. Arī šīs klases tiks sadalītas divās grupās. Vienu nedēļu mācīties uz skolu dosies viena grupa, bet otra mācīsies attālināti. Savukārt nākamajā nedēļā grupas mainīsies. Trešajā nedēļā grupas mainīsies vienas nedēļas ietvaros.

Kā skaidroja skolas direktors, ņemot vērā, ka skolotāji būs noslogoti klātienes mācībās, attālināti netiks organizētas tiešsaistes stundas, jo tam vienkārši nepietiekot resursu. Bērniem tiks doti uzdevumi un piedāvātas attālinātās konsultācijas.

Savukārt 5. un 6.klases būs spiestas mācīties attālināti, tāpat kā vecāko klašu skolēni.

Batņa atzina, ka tas sagādās neērtības bērnu vecākiem, bet skolai nav citu iespēju, kā īstenot valdības pieņemtos lēmumus. "Šis ir labākais no sliktākajiem risinājumiem," teica Batņa, piekrītot vienam no vecāku iebildumiem, ka šāda mācību organizēšana ir degradējoša.

Viņš pateicās tiem skolēnu vecākiem, kuri ar sapratni izturas pret notiekošo, un vēlreiz uzsvēra, ka skolai nav citas izvēles, kā rīkoties. Skolai esot nācies pieņemt "labāko no sliktajiem lēmumiem".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.