Menu
 

TM: Baznīcās sejas maskas ir jānēsā ne tikai apmeklētajiem, bet arī garīgajam personālam

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

No 3.decembra baznīcās mutes un deguna aizsegi ir jānēsā ne tikai apmeklētajiem, bet arī garīgajam personālam, šodien preses konferencē par drošības pasākumiem un ierobežojumiem kultūras un ekonomikas nozarēs sacīja Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina.

Viņa uzsvēra, ka iepriekš prasība lietot sejas aizsegu baznīcās bija attiecināma tikai uz baznīcas apmeklētajiem, bet līdz ar ierobežojumu paplašināšanos šāda prasība tiek piemērota arī baznīcas garīgajam personālam.

Medina informēja, ka katram apmeklētajam baznīcā ir jānodrošina 15 kvadrātmetri, lai nepieļautu cilvēku burzmu, bet informācijai par pieļaujamo cilvēku skaitu baznīcā ir jābūt pieejamai pie ieejas baznīcā.

Kā ziņots, šodien spēkā stājusies virkne jaunu ar ārkārtējo situāciju saistītu ierobežojumu, tostarp pulcēšanās ierobežojumi un masku valkāšanas prasība iekštelpās.

Otrdien Ministru kabinets lēma Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 11.janvārim, vienlaikus nosakot virkni jaunu ierobežojumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.