Menu
 

Interneta veikals "Xnet" Mārupes novada pašvaldībai dāvina 10 000 sejas aizsargmasku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai iespējami ātrāk palīdzētu mazināt Covid-19 vīrusa izplatību, interneta veikals “Xnet” dāvina 10 000 vienreiz lietojamo masku Mārupes novada pašvaldībai, kas ir viena no Covid-19 visvairāk skartajām teritorijām Latvijā, informēja uzņēmumā.

“Xnet” dāvinājums izglītības iestādēm ir 10 000 vienreizējās lietošanas trīs slāņu medicīniskās sejas aizsargmaskas ar CE drošības marķējumu. Šo masku bakteriālā filtrēšanas efektivitāte ir ≥ 98%. Pašlaik klientiem iegādei pieejami vairāki komplekti, kuros ietilpst 10, 50 vai 100 sejas aizsargmaksas.

“Mārupes novads šobrīd ir to apdzīvoto vietu sarakstā, kurā Covid-19 vīrusa izplatība ir augstāka nekā vidēji valstī. Šobrīd vislielākais izaicinājums ir tieši izglītības iestāžu, tai skaitā bērnudārzu, darba un mācību procesa organizēšana, tādēļ novērtējam interneta veikala “Xnet” iniciatīvu atbalstīt mūsu novada izglītības iestādes. Šajā brīdī mums visiem jābūt atbildīgiem, saudzējot sevi un līdzcilvēkus,” norādījis Mārupes novada domes izpilddirektors Kristaps Ločs.

No 2020. gada 3. decembra Latvijā spēkā stājušies jauni Covid-19 ierobežojumi, kas ietekmē arī mācību iestādes. Nosacījumi paredz, ka bērnudārzos strādājošajiem sejas maska jānēsā visu laiku. Vienlaikus no 7. decembra arī pedagogiem skolās būs jālieto personiskie aizsarglīdzekļi  klātienes nodarbību laikā un starpbrīžos, organizējot mācību procesu skolēniem no 1. līdz 4. klasei. Savukārt skolēniem šie ierobežojumi spēkā stāsies no nākamā gada 4. janvāra.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.