Menu
 

Aicina apsvērt centralizētu Latvijā ieceļojošo izolāciju Covid-19 riska izslēgšanai

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Ir jāmeklē jauni risinājumi Covid-19 izplatības mazināšanai, tostarp, varētu apsvērt centralizētu Latvijā ieceļojošo izolāciju Covid-19 riska izslēgšanai, tā uzskata Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris.

Viņš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja, ka, iespējams, nepieciešams kaut ko darīt "kvalitatīvi citādi nekā līdz šim". Keris minēja Taivānu, kurā esot stingra robežkontrole, centrāla karantinēšana ar sekojošu Covid-19 testu pēc vairākām dienām, plaša testēšana, agrīna jauno gadījumu identificēšana un iespēju robežās arī izolēšana.

Viņš kā labu novērtēja Latvijas valdības iniciatīvu piesaistīt viesnīcas Covid-19 inficēto un kontaktpersonu izvietošanai.

Vienlaikus Keris uzskata, ka Latvijā ieceļojošo uzraudzība ar elektronisko apliecinājumu vietnē "covidpass.lv" ir tikai simboliska. "Tas ir tāds ķeksītis, ka kaut ko darām," pārliecināts Keris. 

Patlaban veiktais attiecībā uz pašizolāciju un karantīnu, viņaprāt, ir nepietiekams.

Ja reiz ir stingra robežkontrole, tad cilvēku, iebraucot Latvijā no ārzemēm, uz noteiktu dienu skaitu jāievieto karantīnā policijas uzraudzībā, centralizēti, uzskata arodbiedrības vadītājs. "Tad, kad viņš šo karantīnu ir sekmīgi pārvarējis, tad var doties tālākajās gaitās," pauda Keris, pieļaujot, ka izņēmums varētu būt, piemēram, diplomātiskā dienesta darbinieki un augsta ranga sportisti, kur ir savi testēšanas protokoli.

"Cilvēku līdzatbildības jautājums būs vienmēr, bet nevar pie visa notiekošā vainot tikai cilvēkus. Ir jāmeklē jaunas pieejas risinājumiem," norādīja Keris.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.