Menu
 

Vairākos Rīga-Carnikava vilcienos gadumijā braucis ar Covid-19 inficētais; SPKC aicina pasažierus novērot veselības stāvokli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vairākos Rīga-Carnikava vilcienos gadumijā braucis ar Covid-19 inficētais; SPKC aicina pasažierus novērot veselības stāvokli

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija laika posmā no 30.decembra līdz 3.janvārim vairākkārt braucis ar vilcienu Carnikava – Rīga un Rīga – Carnikava 1.vagonā.

30.decembrī plkst. 8.12 šis cilvēks braucis ar vilcienu Carnikava – Rīga un plkst. 14.00 atpakaļ ar vilcienu Rīga – Carnikava. 31. decembrī plkst.7.00 braucis ar vilcienu Carnikava – Rīga. 1. janvārī plkst. 10.25 braucis atpakaļ ar vilcienu Rīga – Carnikava. Savukārt 3. janvārī plkst. 7.00 braucis ar vilcienu Carnikava – Rīga.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos datumos šajos maršrutos un sēdēja pirmajā vagonā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka ir būts kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, iespējams savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.