Menu
 

Visaptverošas vakcinācijas īstenošanai sola mobilizēt visus iespējamos medicīnas nozares profesionāļus

  • Autors:  LETA
Foto - Veselības ministrija Foto - Veselības ministrija

Lai īstenotu visaptverošo vakcināciju pret Covid-19, plānots mobilizēt visus iespējamos ar medicīnas nozari saistītos profesionāļus, tostarp arī ginekologus un farmaceitus, trešdien preses konferencē teica Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš atzina, ka, sākot vakcināciju, tās jauda nebija pietiekama, bet tagad situācija uzlabojas. Taču, kad tiks sākta visaptveroša vakcinācija, būs jāsasniedz pavisam cits vakcinācijas jaudas līmenis, teica ministrs, uzsverot, ka no marta Latvijā būtu jāspēj savakcinēt 100 000 cilvēku nedēļā.

Viņš atzina, ka tas prasīs pārkārtot darbu industriālā mērogā un lai to paveiktu, tiks mobilizēti visi iespējamie profesionāļi, kuri saistīti ar medicīnu, ieskaitot, piemēram, ginekologus, aptieku darbiniekus un citus.

Ministrs piebilda, ka tiks rīkotas apmācības un tiks saglabāta mediķu uzraudzība vakcinācijas procesam. 

Pavļuts atgādināja, ka vakcinācijas īstenošanai pašlaik tiek veidots vakcinācijas štābs, kas ikdienā nodarbosies tikai ar šī procesa organizēšanu.

Kā vēstīts, otrdien Latvijā pret Covid-19 vakcinētas 1592 personas, kas ir par 247 vairāk nekā pirmdien, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, pirmdien Latvijā poti pret Covid-19 saņēmuši 1345 cilvēki, lai gan sākotnēji tika ziņots par 1312 vakcinētajiem.

Kopš vakcinēšanas kampaņas sākuma Latvijā pret Covid-19 sapotētas 9899 personas. Līdz šim kopumā vakcinētas 7629 ārstniecības personas un 2270 ārstniecības iestāžu darbinieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.