Menu
 

"Vaivaros" vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu saņēmuši 52% darbinieku

  • Autors:  LETA
Foto: LETA Foto: LETA

Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari" vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu saņēmuši 52% darbinieku, aģentūrai LETA atklāja iestādes Ārstniecības departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Švarca.

Saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta (NVD) datiem pirmreizēji "Vaivaros" vakcinēts 281 cilvēks. Švarca stāstīja, ka iestādes darbinieki vakcinēti lielākoties aizvadītās nedēļas darba dienās, sestdien bija iespēja potēt arī citus Jūrmalas medicīnas darbiniekus, un vakcinēšanas pirmais posms noslēdzies šonedēļ. Plānots, ka otro vakcīnas devu "Vaivaros" darbinieki saņems februāra sākumā.

Švarca atklāja, ka poti saņēmuši 52% darbinieku, tostarp 83% ārstu, 75% masieru. Atsaucība no funkcionālā personāla un māsām bijusi zemāka, un potes saņēmusi mazāk nekā puse no šīs personāla daļas.

Pašlaik rindā uz pirmo poti, ko varēs saņemt līdz ar jaunām vakcīnu piegādēm, ir vairāk nekā 200 cilvēku no dažādām ārstniecības iestādēm. Švarca stāstīja, ka "Vaivaru" medmāsas ir pieredzējušas potēšanā, tāpēc no vakcīnas flakoniņa atbilstoši Eiropas Zāļu aģentūras vadlīnijām mēģināts izmantot sešas devas, nevis piecas. Līdz šim vakcinēšanu nodrošināja viens postenis, taču nepieciešamības gadījumā varētu atvērt arī otru. "Vaivaru" pārstāve apgalvoja, ka potēšanas process noritējis gludi un labi.

Savukārt Daugavpils Reģionālajā slimnīcā pašlaik notiek otrreizējā vakcinēšanās. Poti saņem visi, kam tā pienākas, aģentūrai LETA pauda slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Gronska. Pirmdien vakcīnas otro devu ir saņēmuši 18 slimnīcas darbinieki, un vakcīnu zudumi nerodoties. Pašlaik pirmo poti Daugavpilī gaida vēl 46 medicīnas darbinieki.

Jau ziņots, ka kopumā vakcinācijas devas pret Covid-19 saņēmuši 16 070 ārsti un ārstniecības iestāžu darbinieki, no tiem abas potes jau saņēmis 571 cilvēks. Kopējais veikto vakcināciju skaits ir 16 641 devu, no tām pirmdien, kad bija sācies vakcinācijas otrais vilnis, pirmo vakcinācijas devu bija saņēmuši 268, bet jau otro 571 cilvēks.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem pirmdien Latvijā poti pret Covid-19 saņēmuši 1360 cilvēki, otrdien – 1618, trešdien – 1506, ceturtdien – 1781, piektdien – 1802, sestdien – 653, bet svētdien – 119 cilvēki. NVD skaidro, ka iepriekš publiskotais vakcinēto cilvēku skaits dažu dienu laikā var mainīties, jo saskaņā ar normatīvajiem aktiem dati par vakcinācijas faktu "E-veselības" sistēmā tiek ievadīti vienas līdz piecu darbdienu laikā pēc vakcinācijas fakta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.