Menu
 

Lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatību, līdz 16. februārim slēgs Kadagas bērnudārzu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ādažu novada pašvaldība Foto - Ādažu novada pašvaldība

Lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatību, no 2.līdz 16. februārim slēgs Kadagas pirmsskolas izglītības iestādi, kurā trīs darbinieki ir saslimuši ar Covid-19, konstatēti divi saslimšanas gadījumi izglītojamo vidū, aptuveni 14 darbinieki ir kontaktpersonas un strādā attālināti, kā arī vēl deviņi darbinieki ir saslimuši ar citām slimībām, par pirmdien Ādažu novada domes ārkārtas sēdē lemto informēja pašvaldībā.

Ņemot vērā Slimību profilakses un kontroles centra informāciju un epidemioloģisko situāciju Kadagas pirmsskolas izglītības iestādē, kur konstatēta saslimstība ar Covid-19, tostarp darbinieki ir kontaktpersonas, kurām atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem ir jāievēro mājas karantīna, iestāde uz laiku jāslēdz, lai nepakļautu personas inficēšanās riskam, efektīvi ierobežotu  Covid-19 vīrusa izplatīšanos un nonākšanu sabiedrībā, kā arī lai netiktu apdraudēta visas sabiedrības drošība un veselība, norāda pašvaldībā.

“Iestāde nevar funkcionēt augsta epidemioloģiskā riska un darbinieku trūkuma apstākļos, tāpēc tā uz laiku ir jāslēdz ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos,” uzskata Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

Atbilstoši Ministru kabineta rīkojumā “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” noteiktajam līdz šim pirmsskolas izglītības programmas apguve notika klātienē, taču atbilstoši Epidemioloģiskās drošības likuma 8. pantam normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un gadījumos pašvaldības var pieņemt lēmumus par pasākumiem epidēmiju un to seku novēršanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.