Menu
 

Petraviča: Sociālās aprūpes centri ir pilnībā gatavi sākt klientu un darbinieku vakcinēšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Valsts kanceleja Foto – Valsts kanceleja

Lai informētu par gatavību operatīvam vakcinēšanas procesam sociālās aprūpes centros, labklājības ministre Ramona Petraviča nosūtījusi vēstuli veselības ministram Danielam Pavļutam, kurā aicina pēc iespējas ātri sniegt informāciju, kad tiks sākta vakcinācija sociālās aprūpes institūcijās, kā arī lūdz detalizētu skaidrojumu par "AstraZeneca" vakcīnas efektivitāti dažādām vecuma grupām, informē ministres padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš.

"Sociālās aprūpes centri ir pilnībā gatavi sākt klientu un darbinieku vakcinēšanu. Šobrīd vienīgais, kā trūkst, ir vakcīnas. Aicinu Veselības ministriju iespējami ātri informēt, kad tiks sākta vakcinācija institūcijās, un sniegt detalizētu skaidrojumu par "AstraZeneca" vakcīnas efektivitāti dažādām vecuma grupām. Nenodrošinot oficiālu informāciju par vakcīnas efektivitāti un iedarbību, plašsaziņas līdzekļi publicē pretrunīgas ziņas, kā rezultātā institūcijās veidojas negatīva attieksme pret šo vakcīnu un sekojoši - samazinās vakcinējamo personu skaits," norāda R.Petraviča.

Vakcinācijas projekta biroju komunikācijas stratēģijas ietvaros ministre aicina maksimāli ātri organizēt izglītojošas aktivitātes, kā arī izstrādāt informatīvos materiālus par vakcināciju, ņemot vērā institūciju klientu funkcionālos traucējumus (redze, dzirde, psihiska saslimšana, intelektuālās attīstības traucējumi u.c.) un organizēt informatīvus pasākumus ilgstošas sociālās aprūpes institūciju darbiniekiem.

R.Petraviča uzsver, ka Labklājības ministrija sadarbībā ar Nacionālo veselības dienestu ir veikusi visus nepieciešamos pasākumus, lai ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās sāktu vakcināciju. Tostarp ir sagatavoti vakcinējamo personu (gan darbinieku, gan klientu) vārdiskie saraksti, kas iesniegti vakcinēšanas pakalpojumu sniedzējam – atbildīgai vakcinācijas iestādei. Turpmāka saziņa par vakcinācijas datumu un laiku, vietu un vakcinējamo skaitu notiks starp institūciju un tai nozīmēto vakcinācijas pakalpojuma sniedzēju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.