Menu
 

Ceturtdien sāks valsts augstāko amatpersonu vakcināciju pret Covid-19

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Veselības ministrija Foto - Veselības ministrija

11.februārī tiek uzsākta to valsts augstāko amatpersonu brīvprātīga vakcinācija, kuru pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu. Nelielais amatpersonu loks, kurām šobrīd tiek dota iespēja vakcinēties, ir stingri izvērtēts, ņemot vērā to pienākumus un lomu valsts procesu vadībā, infomrēja Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojā.

Vakcinācija norisināsies Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā. Vakcīnu pret Covid-19 saņems Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Arturs Krišjānis Kariņš, bijušie Valsts prezidenti: Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe Freiberga, Andris Bērziņš un Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa – Egnere, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols. Bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis vakcināciju veiks 12. februārī. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece veselības stāvokļa dēļ vakcināciju veiks nākošajā nedēļā.

Vakcinēšanās augstākajām valsts amatpersonām tiks uzsākta vienlaicīgi ar vakcinācijas procesa uzsākšanu sociālās aprūpes centros, izmantojot vienu un to pašu “Astra Zeneca” vakcīnu, un tas notiek saskaņā ar Ministru kabineta 9. februāra lēmumu, piezīmē ministrijas Vakcinācijas projekta birojā.

Kā liecina socioloģiskās aptaujas, lielākā daļa iedzīvotāju uzskata, ka valsts augstākajām amatpersonām jāparedz iespēja vakcinēties vakcinācijas procesa agrīnajā fāzē, lai rādītu piemēru pārējai sabiedrībai. Amatpersonu vienbalsīga gatavība vakcinēties līdz ar to ir uzticēšanās apliecinājums vakcīnu drošumam un efektivitātei, kā arī kalpos kā nozīmīgs pamudinājums iedzīvotājiem vakcinēties kopējas kolektīvās imunitātes iegūšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.