Menu
 

Noraida bažas par problēmām vakcinēšanā pret Covid-19 "Lielās ģimenes mājās" Babītes novadā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Senioru aprūpes iestādē Babītes novada ciematā "Lapsas", kur tiek īstenots projekts "Lielās ģimenes māja", vakcinācija pret Covid-19 notiks piektdien plkst.9, informēja "Senior Group" pārstāve Baltijas valstīs Diāna Gžibovska.

Viņa noraidīja sociālajos tīklos izskanējušās bažas, ka vakar aprūpes iestādē ieradusies vakcinēšanas brigāde, bet pacienti, kuri nevar paši pārvietoties, būtu palikuši nesavakcinēti.

Gžibovska atzina, ka sākotnēji vakcinācija tika plānota trešdien. Lai to īstenotu, bija jāsaņem visa nepieciešamā informācija no klientu ģimenes ārstiem un pilnvarotajām personām. Šis process esot ieildzis.

Tādēļ, lai vakcinēšanas brigādei no Dubultu poliklīnikas nebūtu jābrauc tikai pie pāris personām, nolemts vakcinēšanu pārcelt uz piektdienu, 19.februāri.

Viņa norādīja, ka vakcinēšana tiks rīkota atbilstoši noteiktajām prasībām, tam tiks atvēlēta speciāla telpa, bet arī gulošie pacienti tiks savakcinēti.

Gžibovska piebilda, ka bez vakcīnas varētu palikt tikai tie klienti, kuriem ir slimības simptomi. Taču visi pārējie, kuri to vēlēsies, vakcīnu saņems.

Nākamnedēļ notikšot vakcinācija arī otrajā "Senior group" iestādē Rīgā, Baltāsbaznīcas ielā 40.

"Senior Group" klientu aprūpi veic, katram rezidentam nosakot individuālu "Dzīves plānu" un to kontrolēt ar personāla līdzdalību. 

Senioru aprūpē tiek izmatota īpaša aplikācija "Senior Coding", kas uzrauga, lai katras dienas uzdevumi, kas saistīti ar seniora labsajūtu, tiktu izpildīti un sniedz pārskatu par iepriekšējās dienas datiem, klientu labsajūtu, plāna izmaiņām u.c.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.