Menu
 

Covid-19 inficētais vairākos datumos braucis ar vilcienu maršrutos Rīga–Skulte un Saulkrasti–Rīga

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Autotransporta direkcija Foto – Autotransporta direkcija

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 17., 18. un 22.februārī braucis ar vilcienu maršrutos Rīga–Skulte un Saulkrasti–Rīga.

Kā informē SPKC Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja, saslimušais 17.februārī braucis ar vilcienu Saulkrasti–Rīga (AS "Pasažieru vilciens" reisa Nr. 6107) plkst. 7.10 no Pabažiem līdz Sarkandaugavai, sēdējis 2.vagonā un atpakaļ devies ar vilcienu Rīga–Skulte (AS "Pasažieru vilciens" reisa Nr. 6134) plkst. 14.58 no Sarkandaugavas līdz Pabažiem, sēdējis 2.vagonā no beigām.

18.februārī iepriekšminētais pasažieris braucis ar vilcienu Saulkrasti–Rīga (AS "Pasažieru vilciens" reisa Nr. 6103) plkst. 6.21 no Pabažiem līdz Sarkandaugavai, sēdējis 2.vagonā un atpakaļ devies ar vilcienu Rīga–Skulte (AS "Pasažieru vilciens" reisa Nr. 6140) plkst. 16.50 no Sarkandaugavas līdz Pabažiem, sēdējis 2.vagonā no beigām.

Savukārt 22.februārī šis cilvēks braucis ar vilcienu Rīga–Skulte (AS "Pasažieru vilciens" reisa Nr. 6134) plkst. 15.23 no Carnikavas līdz Pabažiem, sēdējis 4.vagonā, vēsta I.Arāja.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos datumos šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC pārstāve atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Līdz 6.aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19, norāda I.Arāja. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma. Plašāka informācija pieejama SPKC vietnē www.spkc.gov.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.