Menu
 

Kariņš prognozē, ka konkrētu risinājumu papildu vakcīnu sadalei meklēšana ES līmenī tiks uzticēta veselības ministriem

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Konkrētu risinājumu, kā iespējami taisnīgi sadalīt papildu vakcīnas pret Covid-19 Eiropas Savienības (ES) līmenī, varētu uzticēt bloka veselības ministriem, pirms gaidāmās Eiropadomes sanāksmes prognozēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjera birojā aģentūrai LETA pauda - Kariņš pieļauj, ka jautājumā par papildu vakcīnu pārdali ES dalībvalstu un to valdību vadītāju vidū varētu tikt panākta izpratne par nepieciešamību vienoties par taisnīgāku risinājumu.

"Sadarbojoties un strādājot kopā ar citām dalībvalstīm, mums ir izdevies pievērst šai problēmai uzmanību un panākt izpratnes veidošanos," sacīja Kariņš.

Vienlaikus ES līderu sanāksmē, visticamāk, ekspertiem un atbildīgiem ministriem, šajā gadījumā - veselības ministriem, tiks uzdots vienoties par konkrētu risinājumu, kā vistaisnīgāk un vislabāk visas ES interesēs pārdalīt papildu vakcīnas devas, prognozēja valdības vadītājs.

Kā ziņots, ES valstu un to valdību vadītāju sanāksmē jeb Eiropadomē divas dienas plānots lemt tostarp par Covid-19 vakcīnu plašāku pieejamību dalībvalstīm.

ES līderi plāno pārrunāt iespēju nodrošināt Covid-19 vakcīnu plašāku pieejamību dalībvalstīm, veicinot vakcīnu un to izejvielu ražošanas jaudas, palielinot vakcīnu piegādes, kā arī ieviešot lielāku caurskatāmību un piegāžu apjomu paredzamību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.