Menu
 

Vakcinācijas projekta birojs: Liela mēroga vakcinācijas centri gatavi darbam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vakcinācijas centri ārpus Rīgas. Ilustrācija - Vakcinācijas projekta birojs Vakcinācijas centri ārpus Rīgas. Ilustrācija - Vakcinācijas projekta birojs

Veselības ministrija un Nacionālais veselības dienests pēc trīs nedēļu intensīva darba kopā ar pašvaldībām ir līgumu slēgšanas procesā ar visām iesaistītajām pašvaldībām, kā arī vakcinācijas veicējiem, lai liela mēroga vakcinācijas centri varētu veiksmīgi nodrošināt savu darbu.

Vakcinācijas projekta birojā norāda, ka liela mēroga vakcinācijas centru darbība jāuzsāk brīdī, kad Latvijā saņemto vakcīnu apjoms ir lielāks nekā esošās Latvijā pieejamās vakcinācijas jaudas jeb 55 000 vakcinācijas reizes nedēļā.

Latvijā vakcinācijas nodrošināšanai būs pieejami trīs līmeņu centri. A līmeņa centru telpas pārsniedz 5000 kvadrātmetru, tiem ir vismaz 180 autostāvvietas, kā arī noteikta pieejamība no šī gada aprīļa sākumā līdz augusta beigām. Latvijā šādi centri būs Rīgā, un abi – Ķīpsalas halle un “ATTA Centrs” – ir izvēlēti pēc veiktās tirgus izpētes.

B līmeņa centru telpas ir vismaz 1500 m2, ar vismaz 45 autostāvvietām, kā arī noteikta laika perioda pieejamība līdzīgi kā A līmeņa centriem. Latvijā šādi centri būs 10 pilsētās – Rīgā un deviņās citās Latvijas pilsētās (Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā, Ventspilī). Centru konkrētas atrašanās vietas noteikušas pašvaldības.

C līmeņa centri Latvijā tiek veidoti sarunu rezultātā ar pašvaldībām, kas šobrīd vēl turpinās. Apstiprinājums par pilsētu iesaisti un jau izvēlētajām vietām ir Alūksnē, Bauskā, Jaunolainē, Kuldīgā, Madonā, Olainē, Salaspilī, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā. Šīs pilsētas un vietas apstiprinātas, bet darbu sāks pēc vajadzības, kad vakcīnu apjoms un pieprasījums vakcinēties sasniegs ievērojamu apjomu šajās pilsētās.

Šobrīd turpinās dialogs ar vairākām pašvaldībām, piemēram, Babīti, Mārupi, Dobeli un citām, kur plānoti īstermiņa izbraukuma vakcinācijas punkti.

Visu trīs līmeņu centru iesaisti noteiks vakcīnu pieejamība Latvijā un vakcinēties gribētāju skaits, norāda Vakcinācijas projekta birojā. Šo centru darbība jānodrošina brīžos, kad līdzšinējās vakcinācijas jaudas ir par mazu, lai operatīvi nodrošinātu vakcināciju. Liela mēroga vakcinācijas centru darbības uzsākšanai vakcinācijas personālu nodrošina vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.