Menu
 

Klātienes mācības no nākamās nedēļas varēs rīkot trijos Pierīgas novados (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No nākamās nedēļas 50 epidemioloģiski drošās pašvaldības varēs rīkot klātienes mācības 1.-4.klasēs un 12.klasē, kā arī rotācijas kārtībā – 7.-9. un 10.-11.klasē, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija. Šo pašvadību vidū ir trīs Pierīgas novadi – Mālpils, Sigulda un Sēja.

14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Mālpils novadā ir 210, Siguldas novadā – 161, bet Sējas novadā – nulle. Nepieciešamajiem kritērijiem vairs neatbilst Saulkrastu novads, kur šis rādītājs pieaudzis līdz 282.

Tuvu nepieciešamajiem kritērijiem klātienes mācību atsākšanai klātienē, pēc SPKC 6.aprīļa datiem, Pierīgā ir Krimulda (250), Mārupe (260) un Ropaži (249). Turklāt vēlāk trešdien publiskotie rādītāji liecina, ka Krimuldā šis skaitlis ir 187, bet Ropažos – 205.

No 6.aprīļa visā valsts teritorijā atļautas klātienes mācības 12. klašu skolēniem, stingri ievērojot drošības pasākumus un veicot gan pedagogu, gan jauniešu testēšanu. No 6. aprīļa arī paplašināts to klašu loks, kuras epidemioloģiski drošajās teritorijās var mācīties klātienē. Līdz šim drošajās pašvaldībās klātienes mācības varēja īstenot 1.-4. klasēs, bet turpmāk šāda iespēja ir arī 5. un 6. klašu skolēniem tajās pašvaldībās, kurās divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 200 (atsevišķos gadījumos – 220).

Izvērtējot iespējas ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, skolas dibinātājs var pieņemt lēmumu rotācijas kārtībā klātienes mācības īstenot arī 7.-11.klasē, piemēram, divas dienas nedēļā.

(papildināta 3.rindkopa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.