Menu
 

No pirmdienas sākas 16-17 gadus vecu jauniešu vakcinācija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Veselības ministrija Foto - Veselības ministrija

No 17.maija tiek uzsākta 16-17 gadus vecu jauniešu vakcinācija ar “Pfizer-BioNTech” vakcīnu “Comirnaty”. Pieteikties var vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989, pie sava ģimenes ārsta vai ārstniecības iestādē, iepriekš pārliecinoties, ka vakcinācijas iestādē ir pieejama vakcīna “Comirnaty”, vēsta Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļa.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā kopumā ir 36 226 jaunieši 16 un 17 gadu vecumā. Atbilstoši Pacientu tiesību likuma 13. pantam nepilngadīgiem pacientiem no 14 gadu vecuma ārstniecība ir pieļaujama, ja saņemta viņu piekrišana, līdz ar to ir jaunieši paši var pieņemt lēmumu vakcinēties un nav nepieciešama vecāku vai aizbildņu atļauja vakcīnas saņemšanai.

Pieteikties vakcinācijai liela mēroga vakcinācijas centrā var:
- vietnē www.manavakcina.lv, ja personai ir internetbankas pilnā versija un iespēja autentificēt sevi portālā www.latvija.lv, izvēloties sev ērtu vakcinācijas vietu, datumu un laiku.
- zvanot pa tālruni 8989, izvēloties sev ērtu vakcinācijas vietu, datumu un laiku. Piesakoties manavakcina.lv vai pa tālruni 8989, jāizvēlas liela mēroga vakcinācijas centrs Rīgā, Jūrmalā, Saldū, Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā vai Ventspilī.

Jaunietim ir iespēja pieteikties vakcinācijai ari citā ārstniecības iestādē vai pie ģimenes ārsta. Tad iepriekš jāpārliecinās, vai šajā vakcinācijas punktā ir pieejama “Pfizer-BioNTeCH” ražotā vakcīna “Comirnaty”, norāda  Vakcinācijas projekta nodaļā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.