Menu
 

Neviens Pierīgas novads vairs neatbilst "epidemioloģiski drošo" pašvaldību kritērijiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Reģistrēto Covid-19 gadījumu biežums Pierīgas novados pēdējās 14 dienās uz 100 000 iedzīvotāju. Grafika - SPKC Reģistrēto Covid-19 gadījumu biežums Pierīgas novados pēdējās 14 dienās uz 100 000 iedzīvotāju. Grafika - SPKC

Neviens no Pierīgas novadiem šobrīd vairs neatbilst “epidemioloģiski drošo” pašvaldību kritērijiem, kurās varētu noritēt klātienes mācības skolās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Līdz ar to mācību gada pēdējā nedēļā mācības klātienē nevarēs organizēt  nevienā Pierīgas novadā – arī Baldonē, kur saslimstības uz 100 000 iedzīvotāju rādītājs pēdējās nedēļas laikā pieaudzis no 167 līdz 334.

Jāatgādina, ka no 6.aprīļa visā valsts teritorijā atļautas klātienes mācības 12. klašu skolēniem, stingri ievērojot drošības pasākumus un veicot gan pedagogu, gan jauniešu testēšanu. No 6. aprīļa arī paplašināts to klašu loks, kuras epidemioloģiski drošajās teritorijās var mācīties klātienē. Līdz šim drošajās pašvaldībās klātienes mācības varēja īstenot 1.-4. klasēs, bet turpmāk šāda iespēja ir arī 5. un 6. klašu skolēniem tajās pašvaldībās, kurās divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 200 (atsevišķos gadījumos – 220).

Izvērtējot iespējas ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, skolas dibinātājs var pieņemt lēmumu rotācijas kārtībā klātienes mācības īstenot arī 7.-11.klasē, piemēram, divas dienas nedēļā.

Latvijā kopumā pašvaldību, kurās epidemioloģiskie apstākļi pieļauj mācību procesa īstenošanu klātienē, ir 33.

Reģistrēto Covid-19 gadījumu biežums uz 100 000 iedzīvotāju pēdējās 14 dienās tajos Pierīgas novados, kas kādā brīdī atbilda “epidemioloģiski drošu” pašvaldību kritērijiem. Dati – SPKC:

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.