Menu
 

SPKC: Lai gan Covid-19 saslimstība mazinās, pieaug smago pacientu skaits

  • Autors:  Apriņķis.lv
Grafika - SPKC Grafika - SPKC

Pēdējo trīs nedēļu laikā Latvijā vērojams Covid-19 saslimstības samazinājums – pagājušajā nedēļā (20.) pret iepriekšējo nedēļu(19.) samazinājums ir par 26%, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Vidēji vienā dienā tiek atklāti 424 jauni inficētie. Pagājušajā nedēļā par 2,1%  samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 12 597 testus (iepriekš – 12 864).

Pēdējo septiņu dienu laikā tika stacionēti vidēji 56 pacienti dienā, tādējādi ikdienā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas vidēji 635 (iepriekš 660) pacienti. Tomēr par 7,4% pieaudzis smago pacientu skaits stacionāros, kas vidēji ir 79 pacienti dienā.

Visās vecuma grupās vērojams saslimstības smazinājums, tomēr vecuma grupā 70+ pēdējās divas nedēļas vērojams neliels pieaugums, īpaši norāda SPKC.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents (R) šobrīd sastāda 0,8 (nedēļu iepriekš 0,88), kas liecina par infekcijas slimības izplatības samazināšanos.

Speciālisti aicina ar piesardzību vērtēt saslimstības samazinājumu. Šobrīd Latvija saglabā nemainīgi augstu 4.-5. vietu  Eiropā. Ja Eiropas vidējais  kumulatīvais saslimstības rādītājs ir 224, tad Latvijā tas ir divas reizes augstāks. Kopumā Eiropā situācija uzlabojas - 24 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums.

Aicinām iedzīvotājus vakcinēties, jo tas joprojām ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.