Menu
 

Latvija pēc saslimstības ar Covid-19 rādītāja noslīdējusi līdz 16.vietai ES un EEZ valstu vidū

  • Autors:  LETA
Grafika - twitter.com/J_Hermanis Grafika - twitter.com/J_Hermanis

Lielā daļā Eiropas valstu pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai, Latvija aizvadītajās divās nedēļās ir noslīdējusi līdz 16.vietai starp Eiropas Savienības (ES) un Eiropas ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, kurās ir visaugstākais inficēšanās līmenis ar Covid-19, liecina Eiropas Slimību un profilakses centra (ECDC) apkopotie dati.

Iepriekšējā nedēļā Latvija bija 12.vietā, pirms tam - piektajā vietā, bet jūnija vidū Latvijā pat bija reģistrēta visaugstākā saslimstība ar Covid-19 ES.

ECDC aplēses par situāciju divās iepriekšējās nedēļās no 28.jūnija līdz 11.jūlijam liecina, ka Latvijā kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju ir samazinājusies līdz 36,12 gadījumiem. Līdz šīs nedēļas sākumam augstāks 14 dienu inficēšanās līmenis nekā Latvijā bija Kiprā, Spānijā, Portugālē, Nīderlandē, Luksemburgā, Grieķijā, Īrijā, Dānijā, Maltā, Lihtenšteinā, Beļģijā, Francijā, Somijā, Norvēģijā un Igaunijā.

Visaugstākais saslimstības līmenis pašlaik ir Kiprā - 1068 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, zemākais - Polijā ar 3,1 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju.

Igaunijā pēdējo divu nedēļu inficēšanās līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir audzis līdz 39,5 gadījumiem, bet Lietuvā - līdz 20,6 gadījumiem, liecina ECDC dati.

Tomēr, lai gan inficēšanās līmenis ar Covid-19 Latvijā ir krities, nedaudz ir pieaudzis 14 dienu mirstības rādītājs ar diagnosticētu Covid-19 un iepriekšējās nedēļas beigās tas bija 17,8 gadījumi uz vienu miljonu iedzīvotāju. Tādēļ Latvija atkal ir nonākusi 2.vietā starp ES un EEZ valstīm ar augstāko mirstību.

Augstāka mirstība ar diagnosticētu Covid-19 uz vienu miljonu iedzīvotāju aizvadītajās divās nedēļās bijusi tikai Rumānijā. Lietuvā attiecīgais rādītājs ir 7,16, bet Igaunijā - 0,75 gadījumi.

Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm atrodas arī ECDC veidotās ceļojumu brīdinājuma kartes zaļajā zonā, kura ceļotājiem norāda uz zemu Covid-19 risku.

Zaļajā zonā pašlaik atrodas lielākā daļa Eiropas reģionu.

Tikai Kipra, kā arī vairāki reģioni Spānijā un Nīderlandē pašlaik atrodas tumši sarkanajā zonā, kura ceļotājiem norāda uz augstu riska pakāpi. Sarkanajā zonā atrodas Portugāle, Malta, pārējie Spānijas un Nīderlandes reģioni, kā arī reģioni Grieķijā, Beļģijā un Dānijā. Savukārt oranžajā zonā atrodas Īrija, kā arī virkne reģionu Grieķijā, Beļģijā, Horvātijā, Francijā, Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Somijā.

Ceļojumu brīdinājuma karte ir izstrādāta, lai ceļotājiem būtu vieglāk saprotams inficēšanās līmenis dažādos Eiropas reģionos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.