Menu
 

Covid-19 eksprestesta komplektus varēs iegādāties "Rimi" veikalos Siguldā, Mārupē, Ādažos un Dreiliņos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Lai mudinātu pievērst uzmanību savai veselībai un mazinātu Covid-19 vīrusa izplatību, no 19. jūlija 18 "Rimi" veikalos Rīgā, Pierīgā, Ogrē, Jelgavā un Ventspilī var iegādāties Sars-Cov-2 antigēna ātrā testa kartītes, kas ļaus ikvienam mājas apstākļos pārliecināties, vai aizdomas par saslimšanu ar Covid-19 ir pamatotas.

"Boson Biotech" ātrais tests, ko sertificējusi Eiropas Savienība un apstiprinājusi Zāļu valsts aģentūra, tiek veikts, izmantojot deguna priekšējo uztriepju paraugus. Sajūtot Covid-19 galvenos simptomus – drudzi, nogurumu, sausu klepu, arī deguna aizlikumu vai tecēšanu, rīkles iekaisumu, muskuļu sāpes vai caureju – vai nonākot saskarē ar Covid-19 pacientu, ikviens var mājas apstākļos veikt šādu eskprestestu un 15 līdz 20 minūšu laikā iegūt provizorisku rezultātu, lai noskaidrotu, vai ir pamats aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, informēja “Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Testam pievienota detalizēta instrukcija, kā arī atbildes uz lietotāju biežāk uzdotajiem jautājumiem, kas tā lietošanu padara vienkāršu, ērtu un drošu. Testu drīkst izmantot jebkurā vecumā, bet galvenokārt tas ieteicams 14 līdz 90 gadu veciem lietotājiem. Bērniem, kas jaunāki par 14 gadiem, testa veikšanai obligāta ir pieaugušo palīdzība. Viena Covid-19 eksprestesta komplekta cena būs 6,39 eiro.

“Jāuzsver, ka šo testu nedrīkst izmantot kā vienīgo pamatojumu Covid-19  diagnozes apstiprināšanai vai izslēgšanai. Ja tests uzrāda pozitīvu rezultātu vai negatīva rezultāta gadījumā aizdomas par Covid-19 nemazinās, noteikti jāsazinās ar savu ģimenes ārstu vai tuvāko medicīnas iestādi pilnas diagnozes saņemšanai un pareizās rīcības noskaidrošanai,” atgādina Juris Šleiers.

Pierīgā testus varēs iegādāties šādos "Rimi" veikalos: Ropažu novada Stopiņu pagastā – "Rimi Sāga" (Biķeru ielā 4, Dreiliņos), Siguldā – "Rimi Sigulda" (Strēlnieku ielā 2), Mārupē – "Rimi Mārupe" (Daugavas ielā 31) un Ādažos – "Rimi Apelsīns" (Rīgas gatvē 5).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.