Menu
 

Autotransporta direkcija: Starp autobusu šoferiem pret Covid-19 vakcinēto īpatsvars ir lielāks nekā vidēji sabiedrībā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Starp autobusu šoferiem pret Covid-19 vakcinēto īpatsvars ir lielāks nekā vidēji sabiedrībā, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

"Vakcinēto īpatsvars ir lielāks nekā vidēji sabiedrībā, bet tie nav ne 80%, ne arī 90%," teica Godiņš, piebilstot, ka precīzāka informācija par vakcinēto autobusu šoferu īpatsvaru varētu būt pieejama pēc kāda laika.

Tāpat Autotransporta direkcijas vadītājs atzīmēja, ka līdz šim nav dzirdējis, ka pārvadātāji autobusu šoferiem prasītu obligāti vakcinēties pret Covid-19.

Godiņš piebilda, ka ar Veselības ministriju ir diskutēts par turpmākajām prasībām sejas masku lietošanā autobusu vadītājiem, tostarp apspriesta iespēja ļaut šoferiem, kuri ir vakcinēti, masku nelikt. 

Tāpat, pēc Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja teiktā, parādās diskusijas ļaut arī vakcinētajiem pasažieriem sabiedriskajā transportā atrasties bez maskas. "Tas ir jautājums , kas ir jārunā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un Veselības ministriju," viņš sacīja.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.