Menu
 

Centrā "Mucenieki" 13 patvēruma meklētājiem konstatēts Covid-19

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Centrā "Mucenieki" 18.augustā 13 patvēruma meklētājiem konstatēta Covid-19 infekcija, aģentūrai LETA pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC). SPKC skaidro, ka gadījumi atklāti, veicot papildu testēšanu, taču daļai veikto testu vēl tiek gaidīts rezultāts.

Līdz ar to tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana, attiecīgie pretepidēmijas pasākumi un nodrošināta sasirgušo izolācija. Pēc SPKC paustā, "Muceniekiem" jau iepriekš ir nācies saskarties ar Covid-19 izplatību, līdz ar to iestādei ir pieredze, kā rīkoties šādos gadījumos.

Tāpat SPKC vēsta, ka iepriekš arī izmitināšanas centrā "Daugavpils" atklāti divi Covid-19 gadījumi, taču tie tikuši pārvesti uz "Muceniekiem". Kopējais Covid-19 gadījumu skaits patvēruma meklētāju vidū šobrīd tiek apzināts.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturētas 463 personas. Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēti seši cilvēki. Humānu apsvērumu dēļ šiem cilvēkiem netika liegta valsts robežas šķērsošana.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas 11.augustā par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturētas desmit personas. Kopumā šogad aizturēti 362 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novadā, kā arī Daugavpils pilsētā. Valdības lēmums arī paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.