Menu
 

Centrā "Mucenieki" līdz šim 31 patvēruma meklētājam konstatēts Covid-19

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Centrā "Mucenieki" patvēruma meklētāju vidū piektdien atklāti vēl četri inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, kopskaitam tādējādi sasniedzot 31 gadījumu, aģentūrai LETA pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Lielākais Covid-19 gadījumu skaits patvēruma meklētāju vidū atklāts trešdien, kad konstatēti 13 sasirgušie. Ceturtdien, saņemot papildu testu rezultātus, atklāti vēl pieci sasirgušie, taču piektdien konstatēti vēl četri Covid-19 gadījumi. Līdz ar to, pieskaitot arī visus iepriekš atklātos gadījumus, kopumā patvēruma meklētāju vidū šajā centrā Covid-19 infekcija ir konstatēta 31 cilvēkam.

Vēl divi Covid-19 gadījumi ceturtdien tika atklāti izmitināšanas centrā "Daugavpils", kur jau iepriekš tika konstatēti sasirgušie, kas gan tika transportēti uz centru "Mucenieki".

Saskaņā ar SPKC iepriekš pausto, atklājot saslimšanas gadījumus, tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana, attiecīgie pretepidēmijas pasākumi un nodrošināta sasirgušo izolācija. Kā norāda SPKC, "Muceniekiem" jau iepriekš ir nācis saskarties ar Covid-19 izplatību, līdz ar to iestādei ir pieredze, kā rīkoties šādos gadījumos.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturētas 475 personas.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums arī paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.