Menu
 

Pavļuts: Apturot likumprojekta par vakcināciju virzību Saeimā, vajadzība nodrošināt drošus pakalpojumus nav zudusi

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Nevirzot vakcinācijas likumprojektu jeb grozījumu Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā uz priekšu Saeimā, vajadzība cilvēkus aizsargāt, sniedzot un saņemot publiskus pakalpojumus, nav zudusi, šādu nostāju pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Ministrs skaidroja, ka šī likumprojekta, kas uzliktu par pienākumu konkrētām grupām vakcinēties pret Covid-19, mērķis bija panākt, lai cilvēki, dodoties pie ārsta, uzturoties sociālās aprūpes centrā vai strādājot skolā, būtu iespējami pasargāti no Covid-19 un justos droši.

"Diendienā pieaugot inficēšanās un hospitalizācijas rādītājiem, pie varas esošo pienākums pasargāt Latvijas sabiedrību un ekonomiku pieņemas spēkā," akcentēja politiķis.

Viņš norādīja, ka respektē Saeimas lēmumu un veicinās vakcināciju ar līdzekļiem, kādi šobrīd ir juridiski iespējami un politiski pieņemami. "Kā norāda Valsts prezidenta Egila Levita rādītais piemērs, svarīgi, lai diskusijās tiktu iekļauta arī opozīcija un tiktu ņemts vērā citādi domājošo sabiedrības locekļu viedoklis," piebilda ministrs.

Kā ziņots, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" Valsts prezidents Egils Levits sacīja, ka ar likumu Covid-19 ierobežošanas pasākumus nav adekvāti risināt, jo pie tik straujām situācijas izmaiņām, ir grūti ar likuma spēku uz tām reaģēt, tāpēc plašākas pilnvaras šajā jautājumā ir jādod valdībai un pašvaldībām.

Viņaprāt, likumā ir jāparedz pietiekošas pilnvaras rīkoties Ministru kabinetam un pašvaldībām, lai varētu "adekvāti reaģēt" mainīgajā situācijā.

Likumprojektu par prasību konkrētās nozarēs strādājošajiem obligāti vakcinēties pret Covid-19 Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija pašlaik skatīt neturpinās, pēc sarunas ar Levitu Latvijas Radio pavēstījis "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.