Menu
 

Levits: Valdībā jādiskutē par nepieciešamību vakcinēties pedagogiem, sociālajiem un medicīnas darbiniekiem

  • Autors:  LETA
Foto - Veselības ministrija Foto - Veselības ministrija

Ministru kabinetam ir jādiskutē un atsevišķi jāizlemj jautājums par nepieciešamību vakcinēties pedagogiem, sociālajiem darbiniekiem un medicīnas darbiniekiem, ceturtdien uzrunā Saeimas rudens sesijas pirmajā sēdē sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Saeimai ir jāļauj par nepieciešamajiem ierobežojumiem lemt decentralizēti skolu un iestāžu līmenī, ņemot vērā Covid-19 izplatību konkrētajā vietā. Viņš norādīja, ka šoreiz tautsaimniecība nevarētu tikt ierobežota tik lielā mērā kā iepriekš, taču izņēmums šim nosacījumam būtu slimnīcu pārslodze ar Covid-19 pacientiem. 

Levits pozitīvi novērtēja, ka Saeima ir atsākusi darbu klātienē, kā tas konstitucionālam orgānam jeb konstitucionālajai institūcijai pienākas. Svarīgākā lieta 13.Saeimas līdzšinējā darbībā bija lemt, kā vislabāk nosargāt cilvēku dzīvības, sabiedrības veselību un drošību, atzīmēja prezidents. Šis jautājums būs aktuāls arī nākamajā, pēdējā 13.Saeimas pilnvaru gadā, izrietēja no Valsts prezidenta teiktā.

Levits akcentēja, ka Covid-19 izplatība pašlaik pieņemas spēkā arī Latvijā, tāpēc ir jāpanāk vienots redzējums slimības apkarošanā. Mums ir viens kopējais ienaidnieks - Covid-19 vīruss, uzsvēra Valsts prezidents.

Levits pateicās visiem iedzīvotājiem, kuri rūpējoties par savu tuvinieku un radinieku veselību, ir vakcinējušies. Valsts augstākā amatpersona norādīja, ka šaubas šajā jautājumā ir saprotamas, tāpēc neviens nedrīkst tikt atstumts. Viņš pateicās tiem, kuri pārliecinājuši vakcinēties tos, kuriem bija šaubas. Valsts prezidents akcentēja, ka plašas vakcinācijas aptveres nodrošināšana ir visas tautas kopējā lieta.

Levits skaidroja, ka regulējums par brīvāku pakalpojumu pieejamību vakcinētajiem atbilst Satversmei un Eiropas cilvēktiesību konvencijai, jo vakcinētie ir samazinājuši inficēšanās risku sev un apkārtējiem.

Valsts prezidents norādīja, ka nepieciešams nodrošināt pieeju Covid-19 trešajai potei imunitātes stiprināšanai. Levits vērsa uzmanību, ka to pieejamībai pietiek ar jau pašreizējiem vakcīnu krājumiem, bet, ja tās būtu vajadzīgas vēl, tad attiecīgās potes ir jāiepērk jau tagad.

Valsts prezidenta, Saeimas un valdības darbs sabiedrībā pašlaik tiek vērtēts saasināti kritiski, kā krīzes laikā saprotama iezīme. Reizē Levits vērsa uzmanību paveiktajiem darbiem, tajā skaitā, finanšu sistēmas kapitālajam remontam, administratīvi teritoriālajai reformai un augstskolu reformai.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.