Menu
 

Ministre sola "ārkārtīgi stingri" vērtēt "MFD laboratorijas" rīcību saistībā ar nespēju laicīgi apkopot Covid-19 testu rezultātus

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) sola "ārkārtīgi stingri" vērtēt vienas laboratorijas jeb apakšuzņēmēja rīcību saistībā ar nespēju laicīgi e-veselības sistēmā ievadīt Covid-19 testu rezultātus.

Pēdējās dienās kritika vērsta pret "MFD laboratoriju" par virkni problēmu skolēnu testēšanas procesā.

Par šo situāciju kopā ar Veselības ministriju (VM) plānots sniegt informāciju otrdienas, 7.septembra, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē, pavēstīja ministre.

Attiecīgās laboratorijas rīcība tika aktualizēta arī šodienas koalīcijas sanāksmē, norādīja Muižniece.

Muižniece aģentūrai LETA uzsvēra, ka testēšanās informācijas kavēšanās no "MFD laboratorijas" puses ir absolūti nepieņemama Ar šo situāciju tiek bremzēts viss process un rada ārkārtīgu neapmierinātību sabiedrībā - arī tajos, kuri atbalsta testēšanas pieeju Covid-19 izplatības ierobežošanai, akcentēja ministre.

Politiķe norādīja, ka piektdien Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nosūtīja vēstuli Veselības ministrijai, aicinot, izvērtēt apstākļus un vai nu samazināt "MFD" uzticētos testēšanas apjomus, vai pārtraukt līguma darbību ar šo uzņēmumu. Muižniece uzsvēra, ka sadarbībā ar citām laboratorijām šādas problēmas nav konstatētas.

Kā ziņots, "MFD veselības grupa" nebija spējusi atsevišķām skolām nodrošināt nepieciešamos Covid-19 siekalu testus, kas nepieciešami skolēnu testēšanai pirms jaunā mācību gada.

Lai skolēniem būtu iespēja droši mācīties klātienē, no 23.augusta pamatizglītības, vidējās un profesionālajās izglītības iestādēs tika sākta līdz šim apjomīgākā Latvijā vienlaikus veiktā Covid-19 testēšana, aģentūru LETA informēja VM.

Testēti tiek bērni un personāls, kuri nav vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.