Menu
 

Ar Covid-19 sasirgušie šonedēļ braukuši ar vilcienu un autobusu starp Cēsīm, Inčukalnu un Rīgu

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - SPKC Ilustrācija - SPKC

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieri, kuriem apstiprināta Covid-19 infekcija, šonedēļ braukuši ar vilcienu un autobusu starp Cēsīm, Inčukalnu un Rīgu.

SPKC informēja, ka ar Covid-19 inficējies pasažieris ceturtdien, 9.septembrī, braucis ar vilcienu Rīga-Valmiera plkst.7.40 no Inčukalna līdz Cēsīm. Atpakaļ cilvēks braucis ar vilcienu Valmiera-Rīga plkst.10.31 no Cēsīm uz Inčukalnu.

Savukārt piektdien, 10.septembrī, divi pasažieri, kuriem apstiprināta Covid-19 infekcija, braukuši ar autobusu Rīga-Cēsis plkst.15.20 no Teikas uz Cēsīm.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi, SPKC iesaka palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

Ja parādījušies slimības simptomi, Covid-19 testu var veikt bez maksas ar ārsta nosūtījumu, atgādina SPKC. Ārpus ģimenes ārsta darba laika, ja pacientam ir akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes vai citas pazīmes, kas ir raksturīgas Covid-19 infekcijai, testu bez maksas var veikt arī bez ārsta, ārsta prakses vai ārstniecības iestādes nosūtījuma.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.