Menu
 

Pēc atkārtotas testēšanas Covid-19 konstatē trīs patvēruma meklētāju centra "Mucenieki" iemītniekiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pēc atkārtotas testēšanas Covid-19 ir konstatēts trīs patvēruma meklētāju centra "Mucenieki" iemītniekiem, aģentūra LETA noskaidroja Pilsonības un migrācijas un lietu pārvaldē.

LETA jau 9.septembrī rakstīja, ka tobrīd septiņiem patvēruma meklētājiem "Muceniekos" atklāts Covid-19. Tagad aktuālā informācija liecina, ka pēc atkārtotas testēšanas Covid-19 konstatēts vēl trīs cilvēkiem un identificētas ir 14 kontaktpersonas. Visi šie cilvēki ir izolēti.

Nākamnedēļ tiks organizēta kārtējā vispārējā testēšana. Saņemot rezultātus un konsultējoties ar mediķiem, tiks lemts par tālāko rīcību attiecībā uz karantīnas turpināšanu vai pārtraukšanu, norādīja pārvaldē.

Tāpat no šodienas stājas spēkā regulējums, ka patvēruma meklētāji, kuriem ir derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un negatīvs Covid-19 testa rezultāts, kā arī pieņemts ārstniecības personas lēmums par izolācijas vai karantīnas pasākumu izbeigšanu, būs tiesības iziet no centra teritorijas.

Jau ziņots, ka Covid-19 situācijas kontrolēšanai centrā no pagājušās nedēļas izsludināts karantīnas režīms. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā saslimstības ar Covid-19 rādītājus valstī un to, ka tikai aptuveni 50% patvēruma meklētāju ir izvēlējušies vakcinēties pret Covid-19.

Lēmums par karantīnas režīmu pieņemts, lai pasargātu patvēruma meklētāju un arī sabiedrības locekļu veselību un laicīgi izvairītos no vēl viena Covid-19 uzliesmojuma.

Karantīnas režīms aizvadītajā nedēļā izraisīja centra iemītnieku protestu.

Tāpat ziņots, ka augusta beigās centrā bija izmitināti 44 ar Covid-19 inficēti patvēruma meklētāji. Augustā bija nomiris viens no Latvijā nonākušajiem patvēruma meklētājiem, kas bija saslimis ar Covid-19.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.