Menu
 

Policijas zibakcijas laikā pārbaudīti 35 vilcieni saistībā ar epidemioloģisko noteikumu ievērošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Ceturtdien, 23. septembrī, laika posmā no pulksten 10.00 līdz 13.00 visā Latvijā tika veiktas pēkšņas masveida pārbaudes jeb zibakcijas dzelzceļa transportlīdzekļos saistībā ar epidemioloģisko drošības pasākumu ievērošanu.

Kopumā pārbaužu veikšanai tika iesaistīti 60 Valsts policijas darbinieki ar 23 dienesta transportlīdzekļiem.  Kā arī pārbaužu veikšanā tika iesaistīts 21 pašvaldības policijas darbinieks. Trīs stundu laikā tika veiktas 35 pārbaudes vilcienos un kopumā tika pārbaudītas 482 personas, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Rīgas reģionā tika pārbaudītas 278 personas 25 vilcienos. Kopumā tika konstatēti 36 pārkāpumi un visos gadījumos policija deva preventīvus norādījumus par nepareizu mutes un deguna aizsargmaskas lietošanu. Papildus kontrolei vilcienos tika veiktas pārbaudes arī citos sabiedriskajos transportlīdzekļos. Rīgā trīs stundu laikā tika pārbaudītas 248 personas un divos gadījumos tika uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu, kā arī 16 personām tika doti preventīvi norādījumi.  

Vidzemes reģionā tika pārbaudītas 15 personas, kuras brauca vilcienos, un jāatzīmē, ka būtiski pārkāpumi netika konstatēti. Latgales reģionā tika pārbaudītas 54 personas un tika konstatēti divi pārkāpumi par mutes un deguna aizsegu nelietošanu, abos gadījumos policija devusi preventīvus norādījumus.

Zemgales reģionā kopumā tika veiktas sešas pārbaudes vilcienos un kopumā tika pārbaudītas 135 personas. Pārbaužu laikā Zemgales reģionā tika konstatēti desmit pārkāpumi – uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi par mutes un deguna aizsargmaskas nelietošanu un doti astoņi preventīvi norādījumi par nepareizu mutes un deguna aizsega lietošanu. Papildus veiktajām pārbaudēm veiktas pārbaudes četros autobusos un pārbaudītas 32 personas – būtiski pārkāpumi netika fiksēti.

Kurzemes reģionā konkrētajā laika periodā pārbaudes netika veiktas, jo apkalpojamajā teritorijā vilcieni nekursēja.

Valsts policija atgādina, ka aizvien turpina uzraudzīt un kontrolēt noteiktās drošības prasības, kuras attiecināmas uz Covid-19 infekcijas slimības izplatību. Tāpat nereti tiek veiktas pēkšņas masveica pārbaudes jeb zibakcijas sabiedriskajos transportos, bet jāatcerās, ka noteikumu ievērošana ir katras personas atbildība, jo policijas mērķis nekad nav bijis sodīt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.