Menu
 

Visaugstākais pilnībā pret Covid-19 vakcinēto senioru īpatsvars ir Vidzemē un Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karte - CSP Karte - CSP

Starp reģioniem visaugstākais pilnībā pret Covid-19 vakcinēto senioru vecumā no 60 gadiem īpatsvars ir Vidzemē, kur vakcinēti 63 % šīs vecuma grupas iedzīvotāju, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Pierīgā ir otrs augstākais rādītājs – 60 %, seko Kurzeme (56 %) un Zemgale (55 %). Vidēji valstī ir 54 % vakcinēto senioru, bet Latgalē – 39 %.

Vakcinēto latviešu senioru visvairāk ir Pierīgā (67 %), seko Vidzeme (66 %). Vidēji Latvijā vakcinēti 63 % latviešu senioru, nedaudz mazāk Zemgalē (62 %) un Kurzemē (61 %), bet Latgalē – 46 %. Cittautiešu senioru vakcinācijas aptvere ir zemāka – 50 % Vidzemē, 48 % Pierīgā, 46 % Kurzemē, vidēji Latvijā – 43 %, Zemgalē – 42 %, Latgalē – 35 %.

Pagastos visaugstākais – 80 % vakcinēto senioru – īpatsvars ir Palsmanes pagastā, tuvu tam – 75 % Gaujienas, Grundzāles, Jaunlutriņu, Jūrkalnes, Lejasciema, Nīgrandes, Pampāļu, Plāņu, Pūres, Rundāles, Viesatu, Vietalvas un Zaņas pagastos, kā arī Ainažos.

CSP dati liecina, ka Pierīgas administratīvajās teritorijās vakcinēto senioru īpatsvars ir šāds: Baldonē – 70 %, Daugmales, Baldones, Ķekavas, Lēdurgas un Krimuldas pagastā, kā arī Siguldas pilsētā – 65 %, Ādažu, Babītes, Carnikavas, Garkalnes, Inčukalna, Mārupes, Mores, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Stopiņu pagastos un Olaines pilsētā – 60 %, Allažu pagastā, kā arī Salaspils un Baložu pilsētās – 55 %, Mālpils un Olaines pagastos – 50 %, Vangažu pilsētā – 45 %.

Pēdējā mēneša laikā vakcinācijas temps Latvijas reģionos bijis līdzīgs, visos reģionos senioru vakcinācijas līmenim palielinājies par 5–6 %.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.