Menu
 

Aptauja: Trešā daļa Latvijas iedzīvotāju Covid-19 ietekmē vairāk sākuši rūpēties par savu veselību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

32% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka Covid–19 ietekmē ir vairāk sākuši domāt par savu veselību un labāk par sevi rūpēties, atklāj “Samsung Electronics Baltics” veiktā aptauja. Gan vīrieši, gan sievietes vienlīdzīgi sevi tagad uzskata par daudz veselīgākiem un aktīvākiem.

Ārsti pandēmijas sākumā novērojuši divas diametrāli pretējas cilvēku reakcijas attiecībā uz ierobežojumiem mājsēdes apstākļos. Daļa iedzīvotāju sāka izteikti pievērst uzmanību veselīgam dzīvesveidam, uzturam un fiziskajām aktivitātēm, savukārt otra daļa atzina pretējo – esot bijis grūtāk kontrolēt savus ēšanas paradumus un fiziskās aktivitātes samazinājās.

Lai sekotu līdzi saviem veselības rādītājiem, 26% iedzīvotāju izmanto viedpulksteni. Aptaujas rezultāti rāda, ka visaktīvāk – vairāk nekā trešdaļa (36%) – viedpulksteņus šādam mērķim izmanto iedzīvotāji vecumā no 30-39 gadiem.

41% Latvijas iedzīvotāju ikdienā seko līdzi savam nostaigātajam soļu skaitam un to apjoms dienā sasniedz vismaz 10 tūkstošus soļu. Visaktīvāk tam uzmanību pievērš gados jaunāki iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem (50%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.